Sunday, 13 July 2014

Art of the day- Kuceng




Ni lah gambar kuceng yg telah dihasilkan suatu ketika dahulu dengan menggunakan pelbagai teknik. Salah satunya paint, photoscape, microsoft office power point & lain2 agi... 







Btw, perkenalkan!! Nama dia Busuk!Si kuceng yg x sengaja aku reka cerita dia time boring2 masa keje sementara kat epot pas spm dulu. 

Pada awalnya di atas kertas dan dilakar menjadi mcm komik strip tu (mengenai kisah kenakalan sibusuk yang x habis2 curik ikan kat rumah org sampai kena rembat bontot dia dengan penyapu.kekeke) Then lakaran tu di improve sedikit demi sedikit dan dilukis dengan paint. 

So, apa pendapat anda dgn Busuk ni? Comel ke dia? Teringin nak baca komik pasal Busuk tak? If nak sila angkat tangan tinggi2.heee


Sekian :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...