Sunday, 22 February 2015

Tutorial Cara Mudah Download Video Tanpa Guna Software

Okay, tutorial yang ni cincai ringkas je! I'm rushing! will be update dari masa ke semasa 

      

     1.  Bukak je apa-apa link youtube video yang ingin di download cthnya seperti di bawah:






    2. Then buang ‘https://www.’ Pada link tersebut, dan tambah ss dihadapannya sampai jadi macam ni https://ssyoutube.com/watch?v=dqyyIUnCUuQ 

3. Then, tekan enter. Automatically dia akan kuar macam ni :




4. So, kat tepi kanan tu bolehlah pilih nak download video format mcm mane. Just click more, untuk pilih.


5. Just tekan je nanti kuarlah dialog box suruh save file. Dan file anda pun akak selamat di download. That’s all. Simple kan? Selamat mencuba. 



Nota kaki: Ikutkan banyak lagi cara untuk download videos tanpa guna software, bukan youtube videos je & tak perlu guna IDM bagai. Tapi, nantilah. Hehe.

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...