Facebook Page

Monday, 11 April 2016

Remove Media Auto-Download Di Aplikasi Whatssapp Messenger Anda! (Updated)

Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

Before ni memang dah buat entri pasal ni dekat sini. Tapi, lepas wassap update & ada perubahan pada settingsnya membuatkan ahkak pun rasa bertanggungjawab untuk buat entri baru pasal remove media auto download ni. Kowt ada yg refer entri lama agi. But, dun wurry senang je yg baru ni.

1. Buka terus settings aplikasi wassap korang tu.



2. Pergi dekat data usage.



3. Dekat media auto-download tu, click satu2, cthnya korang click 'when using mobile data'


4. so untick dekat 'images, audio, videos dan semualah yang korang takmo guna media auto download.

5. Ulang step yang same pada when using wifi, roaming dsb. Okay tuh jer.


Hopefully kalo still ada lagi yg tak apply benda ni bole la follow step ni dan heharap wassap takdelah ubah2 setting lagi. haha. Okay, Sekian. Thanks sudi baca. Moga bermanfaat =)



10 comments:

  1. Hehe..sblum ni pn mmg dh buat..Sbb nk jimat data..Wkwk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? bukan tu je. nti abes gamba2 tak menarek sume ada dlm fone kita. hihi

      Delete
  2. nak tanya tahu tak kenape whtsp ada keluar y lock tu? messages you send to this chat and call are now secured with end-to end encryption. Tap for more info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yang tu sebab pihak whatsap dah improve dari segi security. so message yg kita hantar personal kat org, third party (hackerz dlln) tak boleh baca dah sbb dorg dah encrypt. hihi =D

      Delete
  3. Dah wat dah. Hehe ! Sangat sangat penting benda ni. Kalau x, jadi jem HP. Huhu ! TQ dear. ☺

    ReplyDelete
  4. thanks follow akak..follow sini jugak..salam kenal ya sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kak kamsiah. salam kenal ya ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...