Facebook Page

Monday, 11 April 2016

Tutorial : Cara Mudah Download Instagram Video

Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

Pernah tak korang rasa macam menarik je video dekat Instagram yang korang tengok tu, then rasa nak download. Tapi tataw camne caranya. So, today terdetik pulak nak share software yang korang boleh guna untuk download video tu. Senang & simple angat haa..

1.  Memula buka google play store korang
2. Then type je Instasave.. nanti akan keluar cenggini kat gamba kat bawah nih



3.       Lepastu install macam biasa.


4.   Dah install? So click dulu dekat instasave tu.





5.   After that open ig korang tu & cari video yang korang tingin nak download tu.


6. Dah jumpa video? So click macam dekat anak panah tu.


7.   Tekan “copy share URL”



8.  Then dia akan kuar message ni. Macam kat dalam gambar bawah ni.


9.  Bukak instasave korang tadi.. nanti otomatik dia load video tu, then korang tekan je anak panah download warna biru tu. yg hijau tu ads, jangan sentuh ;(


10. After that, bukak je gallery fone korang, otomatik video tu dah ada dekat folder instasave dlm gallery korang. Tuh nampak tak tu kat tengah2 sekali folder "InstaSave Videos"? Okay dia akan kuar camtu k. *mata tu ngakk usah perhatikan folder2 lain k, ahkak kata ape tadi? tengah tu je kan? ;( *


11. Apelagi bukak lah n nikmati bideo tu puas2 k.



Ahkak nadhie besenya dunload video workout je. Jenuh kowt asik nak bukak ig tu n tgk video same berulang kali. Abes data den. =_=  Lepas dunload senang dah. Agak2 lupa step workout tu, bukak je kat gallery tu, tiru step & bolehla pause2 kowt terlepas pandang & then workout puas2. Kekekeke.

So, pada sesiapa yg tataw lagi bolehla follow tutorial ni k. Download bideo yg senonoh je k! hiks. Okay dah. Babai. Moga bermanfaat :)

9 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...