Facebook Page

Tuesday, 14 June 2016

Tidak Mahu Terlepas Tengok UEFA EURO 2016 Secara LIVE? Cuba Cara Ni..


Assalamualaikum & Hyee semua!

Anda semua apa kaba? Sihat ke? Moga-moga semua sihat hendaknya. =) Btw,  11 June yang lalu dah pun start UEFA Euro 2016 secara LIVE yang melibatkan 51 perlawanan pasukan bola sepak terbesar dunia. Fuhh.. Confirm la ramai yang tertunggu-tunggu dan tak nak melepaskan peluang untuk tengok kan? Yela bola sepak terbesar dunia kowt.  Tapi, tak semua orang berpeluang menyaksikannya. Kadang-kadang sebab busy, nak tengok dekat mamak pun terlepas apatah lagi stadium kat oversea tu kan? Memang harapanlah kan! 

Dan kadangkala disebabkan kekangan masa, kerja dan sebagainya ramai yang terlepas untuk menyaksikan perlawanan bola sepak team fav mereka. Tak apa. Jangan risau. Actually ada caranya untuk anda nak merasa nak tengok bola seolah-olah macam dekat stadium, pada bila-bila masa dan walau di mana jua k! Semua di hujung jari je. So nak tahu macam mana? Senang je caranya sebenarnya. Korang kena dapatkan Astro Sport Pass dan download dua aplikasi ni iaitu Astro on the Go & Stadium Astro apps. Okay, then just ikut je step dekat bawah ni okay!

MULA-MULA
  • Download je aplikasi Astro on the Go daripada GooglePlaystore / iStore anda. Kemudian download pula aplikasi Stadium Astro pula.


APA YANG KORANG PATUT TAHU

1.     ASTRO ON THE GO

·    PELANGGAN ASTRO : Khas buat pelanggan Astro yang ada Sport Pass ( bernilai RM104.95* termasuk GST), anda boleh layan 51 perlawanan UEFA Euro 2016 LIVE dengan paparan HD tidak kira masa dan walau di mana berada taw. Selain itu korang jugak boleh enjoy tengok 51 matches UEFA Euro ni daripada pelbagai platform seperti Astro TV, smartphone & tablet android dan Stadium Astro app.  So tak ada la kes terlepas tengok lagi kan?  ;) Tak ada Sport Pass? Apalagi Subcribe Sport Pack sekarang okay! Rugi taw sebab banyak kelebihan yang korang akan dapat dengan Sport Pass ni. Antaranya:  full access to all 51 of Euro 2016 matches on Astro TV, Astro on the Go and Stadium Astro app with exclusive features like multi-angle highlights & banyak lagi!

·    BUKAN PELANGGAN ASTRO : Jangan risau. Korang tak perlu melanggan Astro untuk tengok perlawanan UEFA Euro 2016 secara LIVE. Lepas download just langgan ‘Pas Sukan dengan harga RM104.95 sahaja dan dapat tengok semua jenis perlawanan UEFA Euro 2016 secara LIVE. Atau kalau korang nak layan certain perlawanan or team yang korang minat je pun boleh. Boleh beli dengan harga RM6* sahaja taw untuk setiap Matches, inclusive GST ;)

·         CARA NAK MELANGGAN/ MEMBELI  SPORT PASS :

1)       If tak ada Astro ID kena sign up dulu dekat : www.astroonthego.com.
2)       Lepas sign up apalagi, kena validate dulu email tu baru boleh pakai ;)
3)      Login balik dekat www.astroonthego.com & boleh start menonton Astro on the Go dan free channels yang ditawarkan. If korang memang dah pernah langgan Astro TV, so link je Astro ID korang dengan Sport Pack yang dah subscribe sebelum ni.
4)      If tak ada Sport Pack boleh purchase terus melalui aplikasi Astro on the Go. After purchase dah boleh enjoy saksikan siaran kesukaan korang.
5)       Thats all! Simple je kan ;)

Nanti pergi je dekat store korang akan jumpa pakej-pakejnya 
Macam dalam gambar ni . & boleh pilih nak yang mana.
 *click gambar untuk besarkan ;) 
             

2.     STADIUM ASTRO

·         Ada Apa Dengan Aplikasi Stadium Astro?

i.      Melalui aplikasi Stadium Astro, korang boleh menonton Highlights dari bermacam - macam sudut. Seolah-olah macam tengok sendiri dekat stadium. Boleh ubah seat nak kiri ke kanan ke depan ke belakang. Multi-angle highlights katanya.

                      


ii.        Berita-berita terkini tentang UEFA Euro 2016, team, gossip dan lain-lain. hehe ;)

                      



iii.      Player comparison & boleh buat analisis antara player, kad-kad pengadil yang dilemparkan pada setiap pemain dan sebagainya.

                        


iv.    Team comparison untuk korang buat analisis & bandingkan sejauh mana performance antara team A dan team B misalnya, stats dan sebagainya.

                       


v.       Dan paling penting kalender supaya korang tidak terlepas tarikh-tarikh penting perlawanan kumpulan fav korang taw.

                            


vi.      Banyak lagi tau features penting yang tak tercerita dekat sini. Nak tahu lebih lanjut visit je website Stadium Astro dekat link ni: https://www.stadiumastro.com okay? Dan jangan lupa download aplikasi stadium astro ni .


Apapun untuk dapatkan full access menggunakan aplikasi ni pastikan korang dah ada Sport Pack dan dah download aplikasi Astro on the Go okay! ;) Lepastu boleh la kita sama-sama tonton UEFA Euro 2016 sambil santai-santai tepi pantai dan melihat keindahan matahari terbenam. Ehh. Haha. Btw, korang sokong team mana? Iolss rahsia taw :p Korang bagitahu dulu. Hihi. Dah.. babai. Semoga bermanfaat :)

11 comments:

  1. Reen tak pandai sangat tengok bola. Kalau teman hubby tgk bola, Reen just duduk seblah sambil baca novel. Hehee btw, reen follow blog dear.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. belasah je la kan reen. asalkan dedua bahagia. btw tqq follow :)

      Delete
  2. wowww... good info ni sis.. bolehlah nak layan bola ni sesekali..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kan! da senang nak layan. hihi

      Delete
  3. aah kan lupa pula ada astro on the go.. huhu boleh tgk pasni..
    pastu skrg ni umobile ada buat offer lagi addon free 2.5gb untuk buffer video di app seperti astro on the go.. lgi menarik.. rm30 je dah dpt 5.0gb.. haha ni makin syg dgn umobile nie..

    Blogwalking sini, jom baca article seo ini

    Tip SEO Cara Mudah Bina Tajuk site...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. okay asep. nanti saye singgah :)

      Delete
  4. thanks for sharing sis.hehe

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang amat menarikkk

    ReplyDelete
  6. Mmg jadi tradisi zety mesti tgok euro but this year mmg tak sempat langsung tgok...smp team fav main pun xtgok...but langgan astro...hmmm stream je lah..heheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...