Saturday, 30 July 2016

Cara Mudah Bypass Sekatan Internet Pada Komputer Anda



Assalamualaikum & Hi semua!

Pernah tak jadi tengah-tengah sedap buat assignment, proposal, kerja semua dekat ofis atau Sekolah/univ anda, then tiba-tiba anda perasan rujukan yang anda perlukan tak cukup. Buka-buka youtube, website tertentu pulak tak boleh (blogspot misalnya) ... alamak baru teringat kena sekatla pulak dengan orang IT. Adess... benda dah nak kena submit ni. Tapi, itu kena sekat. Ini kena sekat. Macam mana ni? Nak harapkan tenet dekat fone memang tak laa.   Stresss!! Stressss!!!

Haha. Okay jangan stress. 

Maybe macam tu la kowt situation yang korang terpaksa hadap if bermasalah dengan sekatan internet ni. Biasanya orang IT/administrator akan block website yg terdiri daripada platform seperti facebook, youtube, instagram, deviantart, blogspot( yang ni pun kena ;( sobs) dan ada lagi jenis website-website tertentu. Kenapa? Biasala tanak kasi staff/student mengular la. hihi. Tapi, kadang mereka tataw yang kita memang perlu semua tu untuk tujuan kerja. tsk.

So apa nak buat? Don't worry guys. Ni ahkak nak kasi jalan penyelesaiannya. Mudah sesangat la tutorial ni. In the blink of eyes semua website yang disekat tu tidak disekat lagi. tsk. Taknak bebel panjang-panjang, so anda ikut je tutorial dekat bawah ni k ;) Sebelum tu nak diingatkan tutorial ni disarankan untuk Google Chrome k. Dun wurry browser lain pun boleh jugak =)


Tutorial Bypass Sekatan Internet Pada Komputer Anda 


1. Mula-mula buka Chrome (recommended) anda dan tekan link ni. <<Sini>>


2. Dah ke? Okay tekan je add to chrome tu. 


3. Nanti dia jadi macam dekat gambar bawah ni. 






4. Dan nampak tak icon ultrasurf warna kuning hijau tu dekat browser korang? Okay Click je situ. Then akan keluar perkataan connected.


5. Automatik ultrasurf anda dah running dan bolehla bypass laman web yang disekat tadi.


So, macam mana? Dah cuba? Menjadi tak? Moga bermanfaat k :) Ingat, buka untuk tujuan kerja/ pembelajaran je okay! Semoga bermanfaat. Terima kasih sudi baca :D




Amaran Keras : tujuan post ini adalah untuk pembelajaran dan penulis tidak bertanggungjawab di atas sebarang kecuaian/kesilapan/side effect/ponteng kerja/kemalasan/kena tangkap dan etc pada pembaca yang mengikuti tutorial ini. wuahaha *gelak jaat

17 comments:

  1. Buat masa ini kakak tak ada masalah kena sekat dik. Tapi info ini sgt baik utk ramai. Good!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yaka kak. Bertuahlah gitu. saye punya ofis habes semua disekatnya. Sobs ;'(

      Delete
  2. ooo bagus sharing nad.. kalau tak silap dulu ada ultrasurf browser tak taw la skrg ni ada lagi ke tak... lama tak guna benda ni untuk bypass.. terimbau pula masa zaman2 belasan tahun... :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yang ni memang tuk browser gak le ni. just install sbg add ons kat browser tu. kendian click je to connect. yang biasa punya utk semua jenis browser download je kat sini https://goo.gl/79a0gS

      Delete
  3. Assalamualaikum Nad,

    Info yang sangat berguna kepada officemate yang ada quota penggunaan internet. Thanks for sharing dear..

    ReplyDelete
  4. salam minggu dik
    thanks for sharing ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berhujung minggu kak :) sama-sama =D

      Delete
  5. dulu zaman sekolah selalu la kene. sebab buat kerje kursus kat sekolahkan? nice info btw...

    wink~

    ReplyDelete
  6. Terima kasih share,mungkin berguna untuk anak2 akak dimasa depan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama akak :) moga bermanfaat ^^

      Delete
  7. hahaha dah banyak kali terkena macam ni XD tengah syok tengok youtube tiba-tiba kena block hahaha info yang berguna Nadhie :)

    ReplyDelete
  8. tq duk cari lama dah benda n

    ReplyDelete
  9. tq! great entry sis!! :D

    http://sarahhijabista.blogspot.my/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...