Saturday, 9 July 2016

Cara Mudah Menguji Kelajuan Internet Anda

Assalamualaikum & Hi semua!

Lamanya tak update blog. Terasa debu-debu halus mulai menjelma. hihiks. Btw, salam aidilfitri maaf zahir dan batin semua :) Sihat ke? Btw, pernah tak tertanya-tanya sejauh mana kelajuan internet anda? Pernah test tak? Kalau pernah biasanya korang test guna apa? Btw, kepada yang tidak tahu senang je sebenarnya nak test kecepatan internet anda. Bukak je website ni <<click sini>>


Cara-cara untuk menguji kelajuan internet anda

  1. Buka website macam dekat link yang diberikan tadi.
  2. Click je begin test.
  3. Kemudian ia akan loading sekejap.
  4. Speed test akan mengukur tiga jenis kecepatan pada internet anda iaitu kecepatan untuk download, kecepatan upload dan ping.
  5. Selesai.

So macam mana? Mudah je kan? Esok lusa kalau nak test lagi, try test dan boleh tengok perbezaannya. Setiap kali kelajuan internet berubah pun boleh try test dan tengok kelajuan dia sejauh mana. Sekian. Selamat mencuba! 


9 comments:

  1. wah, menarik ni. sy sdg cuba :)

    ReplyDelete
  2. Selalu gak guna speed test tu.. tuk cek tgk kouta dh abis ke belum.. haha.. nice info nad..

    itu la kan, musim raya ni blog sy un penuh juga habuk halus2.. ni baru ler mahu aktif sikit semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. berapa lama je cuti raya Asep? dapat duit raya lagi tak? hee

      Delete
  3. Haiii.. farah datang bw. Jemput join segmen bloglist farah ye ^0^

    http://farahsanusi.blogspot.my/2016/07/pencarian-bloglist-by-farah-sanusi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu ;) ada masa saye join. hee

      Delete
  4. Serious tak pernah test kelajuan internet hahahha ni pepagi dok test laju tak laju. Thank you for the link ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yaka. hihi. okay sama2 awak =D

      Delete
  5. internet kdg slow kdg laju tapi boleh cuba cara ni tq

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...