Monday, 14 November 2016

Cara Bypass Sekatan Internet Pada Android Anda


Assalamualaikum & Hi!

sumber gambar : mecik google :3


Apa kaba? Sihat? Tengah buat apa tu? Saya baru je lepas format laptop ni. Sobs. Disebabkan laptop ni dah usang & pakai lebih 6 tahun, so bila try install win10 tak support pulak. Driver terlalu tua agaknya ;( dok kuar runtime error. Nak tak nak kenalah format guna win7 gak . sobs. 

Ah, sudah dah bercakap pasal laptop pulak. Btw, today saya nak kongsikan cara untuk bypass sekatan internet pada android anda. 

Kenapa nak bypass? Senang lah nak bukak ig nanti, lagi2 time guna public/ofis wifi yang disekat. shhh.. 

Wokay gurau je. Pendek kata supaya senang la kita bukak apa-apa site yang kena sekatan internet kan. kekeke XD





Step-step Bypass Sekatan Internet Pada Android Anda


1. Mula-mula bukak phone android anda. Then buka google play store anda.




2. Then dekat kotak search tu, type je "Open VPN" Then pilih cloud vpn



3. After that tekan je install. 



4. Then dia akan muncul macam ni dekat korang punya android phone.



5. Apalagi click je n bukak apps tu.

6. Seperti arahannya, "tab to connect", so tab je button hijau tu.




7. Automatik akan keluar chat box macam ni. Terpulang you all nak proceed ke tak. Seperti post ni, so use at your own risk.



8. Then you're connnected to Cloud VPN.



9. So , boleh try bukak mana facebook, ig, youtube yang disekat tadi.  Try tengok menjadi ke tak XD


Wokay setakat ni sahaja. Happy Monday semua!




15 comments:

  1. Happy monday sis..nice info.. boleh di buat rujukan... :)

    ReplyDelete
  2. Best jugak ni ;-)
    Tapi tulah kat office Mrs. A PW Wi-fi pun dirahsiakan habih camno?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik... apo pasai cenggitu sekali? πŸ˜₯ Hack je lah password nya mrs A πŸ˜†

      Delete
  3. Thankyou share !

    Singgah jenguk tanya khabar. Semoga sihat selalu. ❤
    theathra.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. same2 darl 😘 Moga awk pun sihat selalu. amin ☺️

      Delete
  4. hehe guna vpn yer..
    alhamdulillah sihat je ni nad..

    sama la lapotop usang dah ni masih lagi guna Compaq CQ40 tapi hard disk tukar dah tahun lepas guna toshiba 1tb install window 8 free upgrade ke win 10 pro..

    mula2 ada error sbb tak support pastu format semula try install semula so far okay la laju je guna window 10 ni. tp kdg2 ia terjadi la watchdog and ada minor error maybe laptop ni tak berapa nk sesuai kot.. :D

    ReplyDelete
  5. wah detail juga, kalau saya memang tak reti aspek teknikal camni

    ReplyDelete
  6. PANDAINYA..MMG XFHM CARA GUNA ANDROID NI

    ReplyDelete
  7. also can be used for free internet Virtual Private Network[VPN]. <-- INFO

    ReplyDelete
  8. also can be used for free internet Virtual Private Network[VPN]. <-- INFO

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...