Saturday, 24 December 2016

DIY Tin Kosong Terpakai Yang Cantik Dan Menarik

Assalamualaikum & Hi Semua!




Sihat? Hehe. Dekat rumah tu kalau ada banyak tin-tin kosong terpakai macam tin susu pekat manis,  tin sardin, tin jagung segera dan sebagainya, jangan dibuang! Jangan dibuang k!  Meh cuba buat DIY ni and let's save our nature! HEHE :D Owang kata, bila dah DIY-DIY ni bolehlah mengurangkan pembuangan sampah kan + dapat menghasilkan sesuatu yang cantik dan bermanfaat. ^^ So, nak buat apa je dengan tin-tin kosong tu? Meh tengok idea-idea dekat bawah ni.


Idea Menarik Untuk DIY Tin Kosong Dan Terpakai



  • Bekas Pensil & Alat Tulis
















  • Pasu-pasu Bunga Yang Mencantikkan Halaman Rumah











  • Goodies Dan Barang Hantaran Pertunangan Atau Kawen :p



cantik pun cantik, jimat pun jimat. 
Save budget kawen! kekeke


Bolehlah dijadikan penghias meja pengantin
 & tetamu-tetamu yang hadir


Bekas goodies untuk diberikan pada tetamu


Simple & menarik je. 
Tetapi cukup menyenangkan hati tetamu ;D




Okay sampai disini sahaja. Semoga terhibur & dapat diaplikasikan di masa lapang.
Let's save our nature & kurangkan pembuangan sampah! *semangat. hikhiks3

Babai XD



Credit: DIY Crafts & Projects

12 comments:

  1. bagus idea ni. boleh cuba nanti :)

    ReplyDelete
  2. Kalau datang angin rajin bolehlah buat macam ni,, nampak cantik semua memang tak percaya hanya guna tin terpakai

    ReplyDelete
  3. Cantiknya...kalau rajin semua boleh dibuat

    ReplyDelete
  4. Bagus idea ni :) lagi bagus kalau rajin buat. Hihi

    ReplyDelete
  5. bagus idea ni nad.. cantik je design dia.. :D
    saya guna botol plastik 500ml tu je jadi bekas2 gini..

    ReplyDelete
  6. wah.. menarik idea ni.. comel dan simple.. :)

    ReplyDelete
  7. Betullah cantik sangat bila dpt sentuhan tangan org kreatif
    kakak tengok ulang-ulang mula pasang niat tapi entah bilalah nak buat hihi..

    ReplyDelete
  8. Tin pun jadi cantik dan serbaguna bila si kreatif yang make over.

    ReplyDelete
  9. Cantik sangat, kreatifnya dan rajinnya.,suka tengok.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...