Facebook Page

Friday, 10 March 2017

Birthday Wishlist Saya Sempena Ulang Tahun Yang Ke 2 ShopBack

Assalamualaikum & Hi!

photo credit : www.hdhintergrundbilder.com


Birthday Wishlist Saya Sempena Ulang Tahun Yang Ke 2 ShopBack | Setiap orang ada impian. Ada wishlist yang dihajati. Yang ingin dimiliki dan ingin dijadikan suatu realiti. Begitu juga saya. Meskipun lambat lagi ulang tahun kelahiran saya, namun bersempena dengan ulang tahun yang kedua ShopBack ini, ingin saya kongsikan beberapa perkara yang menjadi Wishlist saya untuk sambutan kelahiran saya nanti. 


Btw, apa yang menariknya ShopBack? Dan apa kaitan dengan wishlist saya tu? ShopBack sangat menarik bagi saya kerana ia adalah platform di mana anda boleh bershopping dan dalam masa yang sama mendapat pulangan tunai semula. Wah menarik bukan? :) 



Dan sudah tentu kebanyakan items yang berada dalam Wishlist saya mudah didapati di ShopBack kerana terdapat banyak merchants  yang berkerjasama dengan ShopBack seperti Zalora, Lazada, AirAsiaGo.com dan banyak lagi! So, meh saya nak share sedikit apakah Wishlist saya sempena hari lahir saya pada masa akan datang. ^^



Menarik bukan? Jika dilihat dari gambar ini, setiap Merchant memberikan pulangan cashback. 
Ada yang sebanyak 9%, 7%, 10% malah 11% pun ada tau!




Birthday Wishlist Saya Sempena Ulang Tahun Yang Ke 2 ShopBack 


1. Fujifilm Instax Camera Hamper Mini 8 (White)


Fujifilm instax camera sudah lama berada dalam wishlist saya. Nak beli je yang tak dapat-dapat lagi. Sobs. Dengan fujifilm instax camera ini saya berhasrat untuk menangkap gambar-gambar yang menarik, kreatif dan kenangan-kenangan yang bermakna untuk diabadikan dan disimpan di dalam planner saya. Best kowt bila tangkap gambar, boleh cuci terus .^^



Contoh pulangan cashback di Lazada adalah sebanyak 4.5%:
RM468 (harga Fujifilm Instax)  x 0.045 = RM21.06 


So, RM21.06 adalah pulangan cash anda dan akan dikreditkan di akauan ShopBack anda semula tau! 



2. Percutian ke Hat Yai Selama 3 Hari 2 Malam


Bercuti ke Hat Yai selama 3 Hari 2 Malam memang sudah ada dalam wishlist saya dan bff pada tahun ini. Selepas bercuti di Langkawi, Hat Yai merupakan destinasi seterusnya yang ingin kami teroka. Dan dengan pakej AirAsiaGo.com ini sudah merangkumi ticket pergi balik untuk 2 orang dan termasuk penginapan sekali. Murah jugak. Total harga ticket penerbangan pergi dan balik dari Kuala Lumpur ke Hat Yai beserta penginapan 3 hari 2 malam hanyalah RM761.62 sahaja! =)  Belum tolak lagi dengan total cashback.


Contoh pulangan Cashback dari AirAsiaGo sebanyak 8% :
RM761.62 x 8% = 60.94


3. Beg Tangan Bonia


Sebagai seorang wanita, siapa yang tak sukakan beg tangan bukan? Samalah macam saya, antara beg tangan yang merupakan jenama kegemaran saya adalah Bonia, kerana kualitinya dan design nya yang menepati citarasa. 


Contoh pulangan Cashback dari Zalora sebanyak 9% :
RM799 x 9.0% = RM71.91



4. Bvlgari Perfume, bath & shower Gel


Sebagai seorang wanita yang bekerjaya (ececeh), haruslah memastikan agar kita wangi sentiasa. Selain daripada menjaga kebersihan diri, wangian juga mampu merangsang mood yang positif dan meningkatkan keyakinan serta prestasi kerja kita. Oleh itu, Bvlgari perfume, bath & shower gel menjadi salah satu wishlist saya :)


Contoh pulangan Cashback dari Lazada Sebanyak 4.5% :
RM265.50 x 4.5% = RM11.95


5. Olympus Waterproof Camera


Sebagai seorang blogger yang juga sukakan travel dan aktiviti menyelam seperti scuba diving dan sebagainya, waterproof camera yang berkualiti sangatlah penting. Oleh itu, Olympus Waterproof Camera juga menjadi salah satu wishlist saya sempena birthday saya nanti =) 



Contoh pulangan Cashback dari Lazada Sebanyak 4.5% :
RM699 x 4.5% = RM31.50



Cara-cara Menggunakan & Membeli di ShopBack :


  1. Register akaun www.shopback.my/register
  2. Then click pada gambar item. Akan keluar satu pop up.
  3. Click je Shop Now dan anda akan redirect ke website pembelian dibuat. 
  4. Click je Add to cart dan masukkan detail-detail peribadi anda^^ 
  5. Pilih mana-mana product, beli dan bayar barangan tersebut.
  6. Jangan tutup browser lagi. Tunggu duit cashback anda.
  7. Kemudian request cash out untuk dimasukkan ke akaun anda.

Jika ada yang masih tidak faham lagi dengan penjelasan saya seperti di atas, bolehlah tengok video dekat bawah ini tentang macam mana caranya untuk menggunakan ShopBack. Selamat bershopping dan semoga bermanfaat! =) Uppss.. sambil tu bolehlah tunaikan wishlist saya tu sekali kan ;p ekeke




Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari :

Website : www.shopback.my

15 comments:

  1. Comel je Camera tu kan.... Semoga impian tercapai ya....

    ReplyDelete
  2. samalah... saya pun teringin nak ada camera fujifilm instax camera. Tapi yang saya tertarik tengok wislhist awak, beg bonia tu. comelnya :D tapi tengok harga, aduhai~ nak nangis :'( apa pun doa kat awak dapat capai sho wishlist. amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin! hehe kan! Suka sangat dgn instax camera tu ;) Actually beg tangan bonia ni antara yang paling murah kat situ. Yang lain semua rm1k lebih. sobs 🀧

      Delete
  3. saya pun suka kalau boleh kamera :)

    harap wishlist akak dpt ditunaikan :)

    ReplyDelete
  4. Okay saya nak bercuti ke Hat Yai juga!! Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomm!! πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼

      Delete
  5. All the best. Akak belum lagi buat wishlist. Kena tengok apa yang ada. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambang mata kak. hahaha. okay tak sabar nak tgk wishlist akak pulak ;)

      Delete
  6. Banyak wishlish sis...cantiklah beg Bonia tu...

    ReplyDelete
  7. comelnya fujiflm camera tu. handbag bonia tu pun cantik. semoga semua wishlist kita tercapai, ameeen

    ReplyDelete
  8. may your wish come true dear...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...