Wednesday, 21 June 2017

Raya tahun ni nak balik mana?

Assalamualaikum & Hi Semua!


Marhaban Ya Ramadhan! Cepatnya kan masa berlalu. Baru haritu rasa ramadhan menjelang, tetapi kini , nak raya dah. Tak sampai berapa hari lagi. So, macam mana dengan persiapan raya anda semua? Kuih raya dah banyak ke buat? Berapa jenis tahun ni? Baju raya semua dah beli? Tema apa tahun ni? Hihi. Banyak pulak bertanya ;D


InsyaAllah sehari atau dua hari sebelum raya tu ingat nak bersiap-siap pulang ke kampung bersama parents tercinta & untuk berbuka puasa bersama sanak-saudara di Kampung. Terbayang dah kemeriahannya. hehe. Btw, raya tahun ni saya balik beraya di Melaka. Korang pulak raya tahun ni nak balik mana ya?

Tuesday, 20 June 2017

Tips Pemanduan Selamat Sempena Musim Perayaan Aidilfitri 2017

Assalamualaikum & Hi semua!



Salam 10 Ramadhan terakhir saya ucapkan :) Semoga ramadhan kali ini akan sentiasa lebih baik dari sebelumnya. Dan semoga dalam kesibukan kita dengan urusan kerja, membuat persiapan raya dan sebagainya, namun berharap moga kita tetap tidak mengabaikan 10 malam terakhir ini dan mengejar lailatulqadar. InsyaAllah.



Lega rasanya bila final exam sudah berakhir. Dan semua task serta assignment telah selamat di hantar. Hari yang meletihkan dan mendebarkan telah pun berakhir. Phew~ Dan seterusnya barulah tenang kan orang kata untuk membuat persiapan raya, membeli baju, membuat persiapan pulang ke kampung dan sebagainya.



So, sempena musim perayaan yang bakal menjelang tiba ini, ingin saya kongsikan tip-tips pemanduan selamat buat semua yang pulang ke kampung pada hari raya ini, mahupun yang berulang alik dari kampung ke tempat kerja *like me sobs.* lagilah harus mengutamakan keselamatan dan pemanduan selamat pada musim perayaan ini. 




Tips Pemanduan Selamat Sempena Musim Perayaan Aidilfitri 2017

Monday, 19 June 2017

Giveaway Mengejar Lailatul Qada

Assalamualaikum & Hi Semua!

(Click Banner untuk join)


Bersempena 10 ramadhan terakhir ini, jom join giveway yang sangat-sangat bermanfaat ini. 
Dan semoga sama-sama dapat menghayati gambar di bawah ini. 

Neutrogena® Tampil dengan Fesyen Buat Pertama Kali Meraikan Keceriaan Kulit yang Sihat



No. 1 dermatologist-recommended brand hits STYLO runway with
Happy Skin 24/7 collection



Kuala Lumpur, 3 Mei 2017 – Akhirnya, muncullah fesyen yang tidak lapuk dek musim! Memperkenalkan koleksi fesyen Neutrogena® Happy Skin 24/7, merupakan satu siri yang terdiri daripada 30 rekaan yang dipaparkan di Mercedes-Benz STYLO Asia Fashion Festival (MBSTYLOAFF) 2017. Dihasilkan oleh pereka fesyen tempatan Kittie Yiyi dan Hazzer Wan Lee, koleksi Happy Skin 24/7 melambangkan perasaan gembira dan keceriaan seseorang apabila memiliki kulit yang sihat dan cantik.

Hukum Meminta Maaf Sebelum Ramadhan

Assalamualaikum & Hi!




Apa khabar semua? Sihat? Moga ramadhan yang barakah ini mendatangkan lebih banyak rahmat buat kita semua. Dan dikesempatan ini juga saya ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada semua yang telah bergelar bapa terutamanya ayah saya sendiri, para lecturers, bapa-bapa saudara dan rakan-rakan bersempena hari bapa yang telah berlalu pada 18 June 2017 semalam. 


Okay, berbalik pada topik, hukuman meminta maaf sebelum ramadhan, perkongsian ini adalah dari group whatssap. Meskipun tajuk di atas menyatakan sebelum ramadhan, namun tidak salah rasanya jika dapat di aplikasikan di dalam ramadhan ini, yang sudah semakin ke penghujungnya. huhue. Cepat betul kan masa berlalu? Apapun , moga dapat kita sama-sama hayati dan mendapat manfaat sempena ramadhan yang mulia ini. Amin!

Wednesday, 14 June 2017

Wordless Wednesday #17 Where Your Heart is

Assalamualaikum & Hi!




If you wanna know where your heart is,
Look to where your mind goes when it wanders..





pic credit : courtesy of google

Friday, 9 June 2017

Percutian Bajet Rendah di Negeri Darul Takzim

Assalamualaikum & Hi Semua!


Negeri Darul Takzim? Ha takkan laa tak tahu. Negeri Johor laa, apa lagi. Jom kita bercuti ke Negeri Darul Takzim. Yeah! Kalau nak menjelajah satu negeri mungkin cuti tiga hari saja tak cukup. Jadi,dekat sini saya specific kan sikit tempat untuk pergi bercuti iaitu Johor Bahru atau lebih dikenali dengan panggilan JB.


Untuk pengetahuan anda, dekat JB ni sebenarnya mempunyai banyak tempat-tempat yang menarik dan unik antaranya seperti Legoland, Danga Bay, Country Garden, Masjid Sultan Abu Bakar, Plaza Angsana dan banyak lagi. Oleh kerana kedudukannya sebagai pintu masuk ke Singapura, JB sentiasa dikunjungi oleh banyak pelancong tidak kira pelancong tempatan ataupun luar negara.

Sunday, 4 June 2017

Cara Sambut Ramadhan Perkongsian Dari Ustazah Norhafizah di IKIM

Assalamualaikum & Hi Semua!



Salam ramadhan semua. Sedar tak sedar dah hampir masuk ramadhan ke 10 kita berpuasa. Cepatnya masa berlalu kan? Namun, sempena ramadhan yang mulia ini, ingin saya kongsikan perkongsian yang telah saya terima daripada group Whatssap berkenaan Cara Sambut Ramadhan yang dipetik dari Ustazah Norhafizah Musa di saluran Radio IKIM. Moga sama-sama dapat perbaiki apa yang kurang. Sama-sama kita hayati dan moga mendapat manfaat darinya. 

Saturday, 3 June 2017

Review Movie : Assasin's Creed

Assalamualaikum & Hi Semua!



Bagi peminat games bersiri Assassin Creed , pasti tidak akan melepaskan peluang untuk menonton filem ini. Apa yang diharapkan adalah semoga filem ini punyai 'feel' sama seperti ketika sedang bermain games. Ya, itulah yang saya harapkan ketika menonton filem ini. Tetapi adakah sama realiti seperti yang diharapkan? Okay , jom baca review ni!

Friday, 2 June 2017

Selesai Sudah CCNA1 Final Exam Dan PT Final Exam

Assalamualaikum & Hi!




Apa khabar semua? Sihat ke? Harap moga sihat-sihat hendaknya. Salam ramadhan sekali lagi dan selamat berpuasa buat semua pembaca khususnya umat islam. Bagi rakan blogger yang selalu datang berkunjung, maaf kadang-kadang dapat update, kadang-kadang tak dan terima kasih kerana sudi singgah. Really appreciate it. Nanti saya singgah balik ya ;) Dan thank you pada kawan-kawan, sahabat-sahabat yang selalu memberi sokongan dan berkunjung ke blog saya. Semangat nak update dibuatnya ;) and you are always welcome! *Termasuk korang Amjad, Aniq, Poji, Hussein, Din & sape lagi eh :p



Apapun, bulan Mei sudah pun melabuhkan tirainya, maka bermulalah bulan Jun yang merupakan bulan final exam. Lega rasanya bila dah settle dengan CCNA1 Final Exam & Packet Tracer Final Exam. Kemudian, barulah rasa boleh fokus untuk menyiapkan tasks dan assignment lain pula. Dan boleh focus study untuk final exam network dan subject lain juga. Huhue. Semangat nak beraya tu mengurus sedikit sebab kena jawab final exam dalam bulan puasa ni+ dekat nak raya pun ada lagi. Wish me luck k! ;)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...