1001 Petua Dan Tips Untuk Kekal Sihat Dan Cantik

Assalamualaikum & Hi Semua!


credit image : Allkpop



Apa khabar? Sihat? Jarang saya berkongsi tips mahupun petua untuk kekal sihat dan cantik serta seumpama dengannya. Tetapi , baru-baru ni godek-godek laptop, terjumpa pulak tip-tip ini yang merupakan perkongsian dari @nourainterbaik2_stokis yang boleh kita amalkan untuk kekal sihat dan cantik. (InsyaAllah sebagai ikhtiar dan izin Allah). 


Selain berpenampilan menarik , ingat pastikan kesihatan juga diutamakan. Amalkan gaya pemakanan hidup sihat  dan bersenam selalu. (at least seminggu sekali) **me too* Okay , takmo berlenggah lagi, jom kita proceed dengan tip-tip dekat bawah ni. 



Jus carrot untuk kulit cerah tanpa jerawat


Carrot+madu untuk hasil yang glowing, pinkish dan cerah

Pisang, madu dan yogurt untuk kecilkan pori-pori terbuka

Kulit pisang untuk membersihkan pori di wajah

Hilangkan parut jerawat dengan lemon


Jus timun untuk kurus

Cara mengatasi masalah eye bag/ mata panda

Tomato ais untuk cantik luar dan dalam

Air beras sebagai toner

Infuse water lemon setiap hari

Hapuskan jerawat dengan 6 makanan ini

Sapukan ais setiap hari dalam 1 minit

Bye bye parut jerawat

Hilangkan jerawat pasir

6 kesilapan penjagaan kulit muka

Kebaikan tembikai

6 jenis sayuran dan tumbuhan mengandungi banyak air

Lenyapkan jerawat dengan kunyit

Telur dan beras sebagai masker

Cara mudah panjangkan bulu mata

Bibir cantik dan menawan

Cerahkan kulit sekelip mata

cerah dalam satu malam dengan tomato dan susu

masker untuk mencerahkan kulit

Rawat kulit dengan madu. Bagi yang nak dapatkan madu asli, boleh pm saya okay^^

Rawat sunburn dengan tomato, gula dan yogurt

Flawless dengan serbuk kunyit+madu asli

Hapuskan blackhead dengan colgate dan garam

bancuhan madu+air untuk hilangkan sunburn




p/s : Bagi yang nak beli madu asli, boleh pm saya di FB^^
https://www.facebook.com/nawueen/messages/


credit : nourainterbaik2_stokis

Comments

  1. nak amalkan petua ni, kena rajin 😉

    ReplyDelete
  2. Banyak jugak tips yg lenne amalkan but there are some of them yg tak pernah try. Lepas ni boleh try hehe thanks nadhie! :)

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
  3. semuanya tips yg mudah..yg boleh dibuat di rumah..tapi satu je penyakit..prnyakit malas nak buat semua tu..huhu..suka tadah muka je
    suh org buatkan..hahah

    ReplyDelete
  4. Huhu tak sempat nak buat semua ni lagi =(

    ReplyDelete
  5. Anak Mrs. A sun burn sebab berkriket.
    Dia sibuklah minta Mrs. A belikan whitening cream.
    Rupanya ada tips mudah guna madu + air jer...

    ReplyDelete
  6. Kena disiplin yang kuat ni... konsisten...

    ReplyDelete
  7. Tips-tips tu semua sangat praktikal. Terima kasih untuk info ini Nadhie

    ReplyDelete

Post a Comment