Grand Finale & Gala Dinner of Miss World Prestige International Pageant 2017

Assalamualaikum & Hi Semua!


Miss World Prestige International Pageant 2017



Outward Appearance. Inner Beauty. Social Contributions. Itulah antara ketiga-tiga ciri yang dicari oleh pihak penganjur sebelum peserta tersebut dinobatkan sebagai Miss World Prestige International Pageant 2017.  Pada 12 Oct 2017 yang lalu, saya berkesempatan menghadiri sebuah event bertaraf antarabangsa, iaitu Miss World Prestige International Pageant 2017" Grand Final & Gala Dinner yang telah diadakan di Grand Ballroom, Sunway Resort Hotel, Bandar Sunway.  Bertujuan untuk setanding dengan majlis-majlis besar seperti di Paris, World Prestige International pada tahun ini bertemakan kata-kata  di bawah ini :




 "Dare to dream, Create a wonderful"



Sambil menikmati lebih kurang 10 jenis hidangan yang lazat dan sihat yang berkonsepkan chinese style, kami juga turut  menyaksikan beberapa persembahan dari calon-calon Ms Pageant dalam suasana yang romantik. Wahh.. gitu. Memang feel je rasa. Pelbagai bakat berbeza dipersembahkan oleh setiap contestant yang berbeza. Dan dari situ pula, mereka akan dinilai oleh juri-juri yang hadir.

Suasana di dalam Ballroom dan antara tetamu yang hadir di
Grand Finale And Gala Dinner of Miss World Prestige International Pageant 2017

Salah satu menu terhidang out of 11

Seperti konsepnya " Dare to dream, create a wonderful" yang  menggalakkan setiap peserta untuk mengejar impian masing-masing. Yang pandai bermain violin akan bermain violin, yang berbakat menyanyi akan menyanyi, melukis akan melukis di atas pentas dan sebagainya. Pendek kata memang tak boring lah tengok.


Persembahan untuk menghiburkan tetamu yang hadir

Antara tetamu VVIP yang hadir 

 " This year we are proudly brought to you the theme of "Dare to Dream Create A Wonderful Journey of Life" of "Miss world prestige International Pageant 2017" . It allowed us to mobilize and encourage public dare to chase their dream and showcase the talent. We are strong believe each female or women is a diamond, but always an option to be a stone or diamond. We ensure that through a series of training and practicing, selected beauty who must be the best. It's the matter how they reveal to the journey of success. WPI strongly urge outstanding female out there to choose World Prestige International Pageant as the platform to enchance their wisdom & ability"  kata penasihat kehormat WPI, iaitu Mr Tan Kee Hock

Saat-saat nama pemenang diumumkan

Antara yang bertuah dan memenuhi kriteria yang dicari

Antara 8 orang contestant yang terpilih ke peringkat akhir, akhirnya beberapa orang telah dinobatkan sebagai pemenang-pemenang bagi kategori tertentu. Antaranya :-

Senarai Pemenang-pemenang Miss Pageant
Grand Winner : Kimberly Claire (Contestant No :6)
1st Prize Winner : Gharam (Contestant No:2)
2nd Runner Up : Valerie Lau (Contestant No:5)
Miss Best Talent : Mobina (Contestant No:8)
Miss Photogenic : Eawen Chia (Contestant No:4)
Miss Popularity: Jocelyn Teong (Contestant No:7)



Dan yang paling bestnya adalah event ini tidak semata-mata untuk hiburan, tetapi WPI turut menyalurkan sumbangan 100k kepada beberapa organisasi/rumah kebajikan yang memerlukan. Antaranya ialah :-
Sumbangan Kepada Rumah Kebajikan :
1) Persatuan Kebajikan Kanak-Kanak Istimewa Insan Wilayah K. L.
2) Berniece Care Service
3) Pusat Jagaan Titian Kaseh
4) Tong Sim Senior Citizens Care Centre
5) Rumah Sayangan
6) Persatuan Kebajikan Rumah Victory Malaysia
7) Persatuan Insan Istimewa Cheras Selangor
8) Yayasan Sunbeams Home
9) Rumah Warga Emas Berniece
10) Pertubuhan Penganut Bodhiksetra Vihara, K. L.


Diantara penaja-penaja bagi Miss World Prestige International ini adalah Gaurora Joaillerie, yang merupakan sebuah jenama besar di France, Paris dan merupakan penaja utama Miss World Prestige International Pageant 2017.

Gaurora Joaillerie

Special Thank to honorary sponsor : 
Gaurora Joaillerie , 
“Gauraro Joaillerie ,a brand from France Paris ,created on 1830.
Their Name has been synonymous with luxury and influence .They are
partnered with one of the most respected names in luxury accessories,give
the privileged access to some of the most sought after luxury goods in the
world, provided by the same supplier to the royal house of Europe .”
- Gauraro Joaillerie’s Director, Ms Wong Lee Yuen.

Diamond Sponsor : 
Hai-O Group ; Vintage Collection; STO Malaysia , 

Platinum Sponsor : 
Malaysia China Silk Road Entrepreneurs Association ;AGP Group;The Hulo Hotel + Gallery; Ming Feng Marketing Sdn.Bhd. , 

Gold Sponsor : 
Fion Poon Fashion; Dynasty Tailors Sdn. Bhd. ; Reborn Beauty House; Dragon Muay Thai ; Power Storm Sdn. Bhd. , 

Silver Sponsor :
 De Vouge Wedding Gallery & Academy; Gelly Wee makeup Studio; Miko Galere; Charater International Modeling ; Mekar Subur Sdn. Bhd.


Berlatar belakang kan pentas di Grand Ballroom, Sunway Resort Hotel


So pada yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Miss World Prestige International Pageant , atau mungkin mahu mencuba nasib sebagai Miss Pageant pada masa akan datang, you may follow their FB Pages : www.facebook.com/ worldprestigeinternational


Comments

  1. Assalamualaikum sis Nadhie

    Amboii

    Bukan main vogue lagi gown Nadhie ya

    Hehe

    Salam khamis. Kejap je dah nak cuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam Mazni. haha takdalah vogue mana. Pakai jubah je tu. hee ;D

      Delete
  2. Wow.. bestnya dpt tgk live.. nak merasa jugak.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tahu tahun depan mungkin awak pulak :)

      Delete
  3. Glamorous best la dapat p.. ..nanti miss world muslimah la pulak :p..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ken. teringin nak tengok gak Miss world muslimah.

      Delete
  4. Teringat masa kecil suka sangat tengok rancangan pertandingan ratu cantik sebab feeling nak cantik macam mereka.. Bertuah Nadhie.. I like! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. samalah suka tengok jugak time kekecik. hihi. tqq kak

      Delete
  5. Bestnya Nadhie dapat attend event berprestij macam ni. Kami ni tengok kat tv or komputer je. Teringat zaman kecik2 suka tengok anugerah Miss2 macam ni. Cantik je semua peserta kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. boleh la. satu pengalaman yang baru. :) kan, sama lah kita sis^^

      Delete
  6. Replies
    1. join event ka? ingatkan join miss world ni :p kami terima jemputan melalui email je awk :)

      Delete
  7. WAH BERTUAH NADHIE DPT HADIRI ACARA UTK MRK YG DIKATEGORIKAN GADIS CANTIK SEGALA...NADHIE JG VOGUE CNTIK AMAT

    ReplyDelete

Post a Comment