Facebook Page

Saturday, 12 July 2014

Sebuah keratan Cerita :)


Sinopsis dan keratan cerita ini aku jumpa kat dalam file yang dah berkepuk aku simpan dalam laptop aku.
Yerlah dulu time rajen2, minat sangat nak tulis cerpen & novel konon2-nya, tengok2 skerat jalan je. Oraits... baca dan layankan ye.


Siapa Zarith? Kenapa dengan Zarith? Okay.... Zarith sebenarnya merupakan seorang yg bersahaja, sangat berbeza dengan orang lain. Suka pada alam sekitar,fotografi dan mengembara. Easy get going,friendly,simple minded,handsome and talented.

            “Rid,papa kahwin baru Rid..., kita mesti buat sesuatu.kita serang perempuan tak guna tu Rid,”
           “Sis, please dun get involve. This is papa choice,his life..Kita tak ada hak nak ubah fikiran papa. Just let them be..,”
            “Rid, mama dan papa nak bercerai... apa yang patut kita lakukan Rid?”
             “Just take it easy sis,let them choose their own way...,”
             “Senangnya kau kata??you are no longer my brother!”

2org beradik yg berbeza pendirian dan pendapat.


Okay, dah baca ke? If berminat tinggalkanlah komen atau apa-apa yang sepatutnya, mana taw if ada permintaan terbukak pula hati aku nak mengembangkan & tulis cerita ni.kekeke


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...