Facebook Page

Wednesday, 16 March 2016

Cari Rumah Sewa, Bilik Sewa, Pilih Roommate dan Iklankan Bilik Untuk Disewa Di Hidup.my

Assalamualaikum guys,
Ada yang sedang runsing mencari rumah sewa atau bilik sewa yang sesuai? Risau memikirkan bayaran sewa bulanan dan roommate yang tidak dikenali? Atau mungkin anda juga sedang mencari penyewa? Dan ingin mengiklankan kekosongan bilik untuk disewa?
Usah risau, usah runsing. Hari ni Kak Nadhie nak kongsikan cara mudah dan menjimatkan masa untuk mencari rumah/bilik sewa mengikut budget yang anda mampu, mencari roommate, penyewa ataupun mencari platform untuk mengiklankan bilik sewa . Di sini Kak Nadhie akan terangkan serba sedikit mengenai laman web Hidup.my yang merupakan platform untuk anda mendapatkan bilik sewa, roommate, mahupun penyewa.


Yang bestnya bila guna Hidup.my sebab ada beberapa options diberikan untuk memudahkan anda. Antaranya ialah:-
1. Bilik/Rumah sewa mampu milik 
Melalui portal Hidup.my anda juga akan mudah untuk mencari bilik sewa mengikut kemampuan dan kawasan yang di inginkan. Just click je Search rooms, then masukkan kawasan dan pilih harga rumah/ bilik mengikut kemampuan anda! Mudah bukan?


2. Boleh pilih roommate/housemate
Selain daripada boleh pilih bilik dan bayaran sewa bulanan mengikut budget anda, anda juga boleh memilih roomate/housemate dekat sini. Selain itu, anda juga boleh memilih penyewa bersama. Yelah manalah tahu, kebetulan ada bilik kosong di rumah sewa anda, tak akanlah nak biarkan kosong je kan? Lebih baik rasanya mencari penyewa untuk memeriahkan lagi bilik yang kosong tu. hehe. Just click je link find a housemate k


3. Boleh iklankan bilik sewa secara percuma di sini.
Selain itu, diportal Hidup.my juga, anda tidak perlu susah-susah untuk mencari platform sesuai untuk mengiklankan rumah sewa atau bilik sewa. Just daftar , isi form dan letakkan terms and condition anda di ruangan prefered. After that boleh iklankan di sini k. Jangan risau, semuanya percuma. 


Selain itu, Laman Web Hidup,my juga adalah mobile-friendly. So, bila buka guna fone je tak payah susah-susah dah untuk muat turun sebarang aplikasi android. Guna je website ni sepenuhnya. Sangat mobile friendly!
Kak Nadhie harap, moga perkongsian ini dapat membantu dan memudahkan mereka yang masih tercari-cari bilik atau rumah untuk disewa terutamanya bagi mereka yang baru atau ingin memulakan pekerjaan di tempat baru. Atau juga mungkin sedang mencari penyewa bersama, Kak Nadhie doakan moga dipermudahkan semua urusan anda. Sekian. Moga bermanfaat ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...