Facebook Page

Saturday, 13 August 2016

Rio 2016 Olympics : Anda Layan Games Apa?

Assalamualaikum & Hi Semua!


Tengah buat apa tu? Kite tengah kerja. Ada dekat Brazil ni. haha. Gurau je. hihiks. Btw, seperti yang anda maklum, pada 5 August yang lalu Olympics Games Rio 2016 telah pun bermula dan bertempatkan di Rio De Janeiro, Brazil. Masa mula-mula start dia punya Opening Ceremony tu je dah melopong tengok. Kreatif giler, gempak, daebak, awesome! Macam-macam persembahan ada. Daripada persembahan makhluk asing, orang asli, parkour, lanun sampailah ke persembahan ulat bulu panjat seluar. kekeke. Dengan pentas dia yg boleh berubah-rubah. Rasa macam nak cakar-cakar je pentas tu :3

Kite ni ikutkan takdala minat nengok sport-sport ni sangat. Memandangkan kerja bahagian Broadcast ni, automatik terjoin la sekali. Dok Setup sana sini benda ni last-last terlayan jugak. Bila dah layan-layan ni tetiba rasa 'Eh best jugak sukan ni eh.." n terus menyesal tak aktif bersukan time sekolah dulu. Sobs. ;(

Sedap-sedap tengok, tetiba "Eh, handsome pulak atlet ni. Adeehh.. melting.. adehh.. six pax." *jatuh kerusi. kui3

Okay takmau bebel panjang, so nak share antara olimpik games yang menarik minat saya. =)



Antara Olympics Games Rio 2016 Yang Best 


1. Memanah / Archery

Yang ni memang suka layan. Rasa macam best & bergaya je tengok bila dorang ni memanah tepat kena sasaran yang tengah-tengah tu. Lepas tu terus dapat 10 markah. Daebak! :D Terus berangan kowt-kowt suatu heri nanti ada rezeki jadi atlet memanah. haha

abg spek mata hitam ni kite tak pasan pulak sape. 
time tgk xnampak muka dia pulak.

10 ! 10! 10!


Oppa yg biasa2 je ni dari korea. Awal-awal lagi da dgr team dia sorak.." Chaiyok! fighting!"
Terer betul dia . byk kali busur dia dapat 10 marks.



2. Judo

Yang ni memang seronok je tengok cara dorang nak jatuhkan lawan dia. Saling bercekak-cekak kolar dan menepis-nepis kolar baju, berjatuh-jatuhan bagai. ihiks. Pernah tu konpius jap.. "Eh apsal dia kasi perempuan lawan dengan lelaki? Eee.. mana boleh cemtu... Tak adil...,"

Rupa-rupanya judo perempuan sesama perempuan. Ingatkan perempuan dgn lelaki. Apa tak nya, akak-akak dah macam abang-abang. Wuahaha ;D

Bercekak-cekak kolar, baju & berjatuh-jatuhan. 
Kena yg sesama kuat? berjam2 la jawabnya. tsk.


See? Hakak-hakak dah mcm abg-abg. tsk 


hakak Natalia Kuziutina 


Kata-kata semangat drp habang Ashley Mckenzie

3. Berbasikal

Kalau ikutkan dekat real life, takda la minat sangat kan berbasikal ni. Tapi, bila tengok dekat Rio ni macam best giler je. Nampak dorang menyelusuri pesisiran pantai Rio De Jeneiro, kawasan-kawasan hutan, pokok-pokok, alam sekitar, semua tu menyegarkan mata. Best je nampak. Kendian nengok beratus km pulak tu dorang berbasikal. Kejap naik bukit kejap turun. Kalau turun bukit je best la. Phew~ curious gak.. manalah dorang dapat stamina dorang ni =D

pesisiran pantai rio

cantik je kawasan-kawasan yg dorg lalu

best je tengok. rasa mcm kena bonceng dgn dorg pulak :)



4. Gymnastic

Haha. Yang ni memang tak expect la macam mana boleh minat. Kebetulan time bukak2 je channel terus "Wow! Handsomenya!" "Mana satu nak pilih ni? Nak yang ni ke yang tu? Ishh.. ambek semualah!" kahkahkah. Abaikan sahaja kegedikan melampau ni. :p 

rensem la awk ni. da la muda & tough pulak tu. kekeke :p

wow! terernya! 

awk tga buat ape ni? nak show off lengan kat kitee ke? hihiks

ada yg lg rensem la! adeehh urat.. adehh melting~ *jatuh kerusi. hahaha


awak..nak buat ape ni? jangan angkat ketiak. adesss.. machiammm *pengsan. hahaha



5. Weightlifting

Perghh.. kagum betul tengok yang ni. Baik yang laki mahupun perempuan. Dorang ni jenis bertanding ikut berat badan. Time saya layan ni yang men's 56 kg punya. Phew~ cayalah berat badan 56, tapi mampu angkat berat sampai 100++kg. Kalau berat badan kita 50kg, ibaratnya si dia *tetiba* bole angkat 2-3 orang kita la kan. hahaha

Edgar Ismael Pineda Zeta. rensem. baru 18 tahun :)

 fighting! fighting! fighting!

Rawr!!! Yeayy.. awk berjaya! keh3. btw Edgar dpt tempat kedua. Sobs.



Haha. Ikutkan banyak lagi games olimpik yang saye layan. Micheal Phelps yg berbekam tu misalnya. *eh tu bkn nama game, tu nama atlet* XD kekeke. Tapi, cukuplah kongsi Top 5 je kan. Nanti bosan pulak you all. hehewhew ;D Kadang-kadang bermacam-macam sebab bole membuatkan kita layan sukan-sukan camni. So, anda pulak macam mana? Games / Sukan olimpik apa yang anda layan?

Btw, tengss sudi baca =)




25 comments:

  1. I like swimming and gymnastics the most! HAHAHA

    ReplyDelete
  2. ala tak teralayan pula olimpik kali ni dah sibuk duk lab je skrg ni.. haha.. tp sy suka tgk basikal sbb fuh semangat tu kayuh jauh2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! Heran betul! manalah dia dpt stamina byk2 tu sampai beratus km. tapi ritu sian nengok ada yg basikal rosak n ada yg jatuh tepi semak. tsk ;(

      Delete
    2. hari2 dorg training tu plus dgn semangat sukan tu.. pergh mesti sakit tu.. sbb bukan slow2 dorg bawa basikal tu...

      Delete
  3. MMG RALIT KALAU MENONTON OLYMPICS GAMES NI DH XJADI KERJA TAPI KERJA MENYANGKUT BIDANG BROADCAST OKLH TU NANTI KETINGGALAN INFO PULA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. Memang sonok kak. Asal rasa nak tgk je terus bukak je channel tu. hehe

      Delete
  4. Siqah layan memanah, basikal dan badminton! tak berkesempatan nak tengok gimnastic. Huu. Suka jugak yang tu. Sempat tengok video je kat IG ritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! ikutkan byk yg best. tapi x sempat nak tgk sume. layan mana yg ada je la. haha. Pastu google je result final kalo final pun x sempat tgk. hihihiks

      Delete
  5. nk tgok player malaysia ja sbnrnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok je tgk bila ada wakil msia dlm olimpik. tetiba rasa bangga sekali ;D

      Delete
  6. Mula-mula macam bosan juga, bukak channel ni rio, bukak channel tu rio tapi bila channel lain takde yang best, layankan juga Olympic ni. Lama-lama tengok macam boleh layan semua game pulak. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah kita. hahaha. Asalnya terpaksa tengok, last2 rasa best pulak. Memang layan jelah dibuatnya. hihi

      Delete
  7. alahai tak tengok lagi. -.-" sibuk dengan shaklee. haha. la ni baru la boleh hadap blog. Tadi gi Kelas Nutrisi sat. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa sis. tengok mana yg sempat je. Lepas tu google je final result. Senang. hehe

      Delete
  8. Suka juga tengok memanah. Teringin nak belajar memanah suatu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw takpa. memang nak belajar sangat aih..insyaAllah kan. one fine a day. hee :)

      Delete
  9. Sis suka tengok renang, memanah n gymnastic! =) kita layannn.. hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha. saya tak tgk pon sebab tak minat brsukan >.<

    ReplyDelete
  11. Kakak tak mengikuti sangat.
    Kalau tertengok berita barulah tengok
    Tapi yg Pandalela terjun tu kakak tengok tau sebab dia dpt meddle kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok mana gang sempat je la kan 😆

      Delete
  12. Nadia suka tengok gymnastics , bicycle and swimming hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kita sama lah nadia 😆 *high five! ;D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...