Facebook Page

Tuesday, 14 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum & Hi!


Lazada Birthday Blogger Contest | Bersempena ulang tahun yang ke 5 Lazada, Lazada telah menganjurkan "Lazada Birthday Blogger Contest" khas buat para blogger seluruh Malaysia. Untuk pengetahuan korang, contest ini telah berlangsung bermula 1 March hingga 23 March ini. Rugi pulak tak join awal-awal lagi-lagi sebab Lazada merupakan salah satu portal shopping online kegemaran saya. 

Pada yang masih belum join jomlah cepat-cepat join sebelum tarikh tutup 23 March ini. Manalah tahu kan kowt ada rezeki^^ hehe. Tak susah, just kena jawab beberapa soalan ekslusif dari pihak Lazada. Hadiah yang ditawarkan pun sangat menarik. Makin banyak penyertaan, makin banyak hadiah. Phew ~



Antara Hadiah-hadiah Menarik Yang Ditawarkan:

Kurang 50 Peserta (10 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

Lebih dari 50 dan Kurang dari 100 Peserta (20 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

Lebih dari 100 Peserta (30 Pemenang) 
1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 

So, apalagi? Jom jawab soalan! 



  • Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

  1. Antaranya ialah mudah diakses, samada melalui website mahupun apps yang boleh di download di google play store mahupun apple store. 
  2. Then pilihan product yang banyak dan pelbagai tak kira dari jenis apapun. Dari periuk nasi, makeup, fashion, kereta, alat tulis... pendek kata semua ada! 
  3. Banyak merchant yang berbeza yang turut bekerjasama dengan Lazada. Ini membuatkan kita senang untuk membuat perbandingan harga dan product.
  4. Ada Reviews! Sangat membantu saya untuk memilih product yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Bila ada reviews senang nak tahu mana yang berkualiti dan mana yang kurang.
  5. Pelbagai jenis payment method. Dari card credit, debit card, online banking, paypal, cash di 7E dan Cash on delivery (COD) benar-benar memudahkan urusan shopping saya!



  • Nyatakan top tiga product kegemaran anda dari Lazada?


1. Meja Studi

Semenjak kembali bergelar student, meja studi merupakan item penting yang perlu ada dalam bilik saya. Apa yang membuatkan saya suka untuk membeli item macam ni dekat Lazada adalah kerana harganya yang murah, senang dan mudah dipasang, dan barang yang berkualiti. Boleh dinilai dari segi adanya warranty dan review yang diberikan. Paling best sebab design meja ni pun sangat menarik, nampak lain dari meja studi lain. Pendek kata nampak la bergaya cket. haha. Selain itu turut menjimatkan ruang bila rak buku turut di attach kan disitu. 






2. Olympus Waterproof Camera

Sebagai seorang blogger, camera sangat penting bukan? Lagi-lagi untuk merakamkan detik-detik indah dan moment-moment indah dalam kehidupan kita.Olympus TG-4 Black menjadi antara top 3 kegemaran saya kerana spec dan ciri-ciri yang ada padanya. Nampak macam kamera biasa, tapi dalam masa yang sama sangat sesuai untuk aktiviti berasaskan air dan punyai kedalaman waterproof sehingga mencecah ke dalam sedalam 15 meter.


3. Lenovo A889

Lenovo A889 merupakan gadjet pertama yang saya pernah beli di Lazada. Biasa orang sukar untuk beli benda-benda gini secara online, tetapi saya mengambil langkah untuk mencubanya di Lazada. Semenjak itu, saya perasan ramai abang-abang satu ofis yang turut sama shopping online di Lazada. LOL. 

Di beli sejak tahun 2014 dengan harga RM499, smartphone ini still bertahan dan berfungsi dengan baik sehingga kini. Dah berapa kali terjemur dekat matahari dalam kereta (kadang berhari2), namun battery dan screennya masih dalam keadaan baik. Sebab ada smartphone saya jenama lain apabila terjemur dengan matahari, touch screen terus tak boleh guna. Sobs. Disebabkan itu saya memilih Lenovo A889 di antara produk yang saya suka di Lazada.







  •  Pada pendapat anda bagaimana Lazada Malaysia boleh dipertingkatkan?

Pada pendapat saya walaupun Lazada Malaysia merupakan satu portal membeli belah secara online , namun boleh dipertingkatkan dengan mencuba membuka satu outlet di mana pelanggan boleh datang untuk melihat catalogue yang ada, berinteraksi dengan staff dan mungkin juga sesuai agar pelanggan dapat membuat aduan tentang ketidakpuasan tentang sesuatu produk secara live. 

Dengan ini dapat meningkatkan lagi mutu dan kualiti Lazada dari pelbagai aspek. Selain itu, Lazada juga boleh menganjurkan majlis tertentu contohnya seperti "Hari Keluarga Bersama Lazada" bagi mengeratkan lagi hubungan antara Lazada dan pelangganya.



  • Apakah ucapan hari lahir anda untuk Lazada?

Selamat hari lahir Lazada! Semoga terus success dan menjadi portal membeli-belah secara online yang terbesar dan paling digemari. Keep it up and always do your best!^^



Okay, setakat ini sahaja! Pada yang masih belum join, jom reramai join sebelum tarikh tutup 23 March 2017 ni!  Dan click sini untuk join :) Okay babai!! =)




25 comments:

  1. Wahhh Nadhie dah join...Yeayyy,makin meriah contest ni...All the best sis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. nampak cam best je tu yang join. all the best to you too :)

      Delete
  2. Replies
    1. thank you :) rajen2 jomlah join sekali. hihi

      Delete
  3. Goodluck, semoga ada rezeki nanti 😄

    ReplyDelete
  4. Good luck! Semoga mendapat apa yang dihajati.
    In Sha Allah.

    ReplyDelete
  5. good luck, makin ramai yg join makin up hadiah nyerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. tulah. mehlah join sekali memeriahkan lagi. hihi

      Delete
  6. mula- mula tu tak nampak meriah sangat .. tapi bila sana sini sinun dah join reramai..macam nak join jugak pulak :D.. all the best nad...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomlah join kak wani! mana tahu ada rezeki. hehe

      Delete
  7. Cutelaa meja study tuh. Japanese style sangat~ Hihi
    Moga ada rezeki ya. ;)

    ReplyDelete
  8. Penapis Air alkali BioUltra / BioUltra water Filter Alkaline

    Pelbagai Produk Dispenser Water Filter & Master Filter (OutDoor) – Jimat Tenaga

    • Alkaline WaterFilter – 6 Filters – RM599
    • 2 Suhu Panas & Sejuk (TableTop & Stand - RM899 – 1498)
    • 3 Suhu Panas, Normal & Sejuk (TableTop & Stand - RM1299-RM1499)
    • Gold Master Filter– 7 Layer (Fiber - Outdoor) RM799
    • Titanium Master Filter – 9 Layer (Fiber - Outdoor) RM999

    Producing High Qualiti alkaline water ph 7-9
    ‘Siap Pasang Baru Bayar’
    Harga Termurah di pasaran drpd segi kualiti, brand, rekabentuk dan harga
    Warranty 12 – 18 Bulan
    Filter import dari Korea (ada sijil halal)
    Pemasangan terus ke kediaman @ Pejabat anda

    Hubungi – Whatapps/ Call / SMS: 017 8895 990 - Farid
    http://penapis-air-bioultra.blogspot.my/

    ReplyDelete
  9. Good luck Nadhie. Waa... jawaban yg Nadhie bagi pun best je. Tak sempat nak join. sobs-sobs...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat. Esok last :p kekeke. btw maceh

      Delete
  10. Good luck ye awak :)


    www.fatinamdzfr.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. jenjalan singgah sini ...
    GOOD LUCK !!!

    Dari , www.lyssasecret.com <3 xoxo ~

    ReplyDelete
  12. singgah sini https://shafyqahazahar.blogspot.my/2017/03/whats-in-my-phone.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...