Tuesday, 30 January 2018

DIY: Koleksi DIY Yang Super Cute dan Simple

Assalamualaikum & Hi!


how to make cute diy stuff


DIY. Do it yourself. Bukan sahaja menjimatkan, membantu mengurangkan pencemaran alam malah dapat menambah kreativiti diri. Hari ini saya ingin kongsikan beberapa koleksi menarik DIY yang nampak simple dan sangat cute untuk dibuat. Sesuai dijadikan perhiasan rumah, hadiah dan sebagainya. 






DIY: Koleksi DIY Yang Super Cute dan Simple


























Kebanyakan barang yang diguna adalah bahan-bahan terpakai yang jika tidak digunakan dan dibuang begitu sahaja akan menyebabkan pencemaran alam sekitar dan pertambahan sampah yang sukar dibendung. Apakata apabila kita melihat barang-barang yang boleh dikitar semula, kita kumpulkan terlebih dahulu? If taknak diy, bagi lah dekat siapa-siapa yang boleh DIY kan. Tak gitu? :)


Let's go green as it makes environment clean.



7 comments:

  1. kreatifnya! ^^ buat hias bilik pun best ni! hheee :D

    ReplyDelete
  2. Comel semua hasil DIY tu. Kena kreatif baru jadi. Kalau x, ke laut lah alamatnya. Hehe

    ReplyDelete
  3. Siqah suka tengok barang dIy. Tapi tak kreatif nak buat sendiri :)

    ReplyDelete
  4. kreatif sangat2 ni. paling suka yang bekas telur jadi tmpt smpan brg jahit tu

    ReplyDelete
  5. COmelnya! akak paling suka yang bekas telur tuh. Tak terfikir pulak sebelum ni.

    ReplyDelete
  6. malas ada lah nad nak DIY hiii.. tapi bekas telur tu comel sangat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@Way2themes

Follow Me