Lirik Lagu Jatuh Bangun Haqiem Rusli - Nadhie Wueen

Monday, 19 February 2018

Lirik Lagu Jatuh Bangun Haqiem Rusli

Assalamualaikum & Hi Semua!

Lirik Lagu Jatuh Bangun Haqiem Rusli



Kali pertama aku terdengar lagu berirama rancak ini di radio, tertanya-tanya siapa penyanyinya. Sedap didengar, and yes, it suits my taste. Tup tup Haqiem Rusli rupanya. Aha.. sedangkan aku memang meminati hampir kesemua lagu-lagu yang dibawakannya. Tapi, genre kali ini agak berbeza dengan genre sebelum-sebelum ini dan tak menyangka yang Haqiem boleh membawakan lagu berirama rancak. Apapun beliau memang berbakat. Kemenangannya di tempat ke-3 pada AJL 32 baru-baru ini telah membuktikan segalanya. Dan usia bukan penghalang. Tahniah Haqiem!




Apa yang membuatkan aku kagum dan suka dengan cara Haqiem ni bila , meskipun masih muda dan sedang mengecapi populariti, namun dia tidak lupa diri. Setiap kali memasukkan gambar-gambar wanita, samada family mahupun peminat, pasti beliau akan "COVER" part yang menampakkan aurat-aurat mereka seperti rambut, bahagian lengan, leher dan sebagainya. Memang gentleman. I feel overwhelmed with that kind of attitude. Proud of you Haqiem :)




Lirik Lagu Jatuh Bangun Haqiem Rusli

Lirik Lagu Jatuh Bangun Haqiem Rusli


Perjalananku sungguh jauh
Ada jatuh ada bangun
Dan ku tempuhi semuanya dan terus berlari

Cause all I want is time
To know you're mine
And I want you to know that I'm fine
Cause all I want is time
To know you're mine
And I want you to know that I'm fine

Di saat kusenang datang
Kau menumpang tenang
Dulu kususah kau menghilang
Di saat kusenang datang
Kau menumpang tenang
Dulu kususah kau menghilang
Engkau menghilang.

Dulu tak dipandang tinggal bayang
Kesedihan kuseorang
Kau tinggalkan aku
Kau parahku
Kusunyi tanpamu



Cause all I want is time
To know you're mine
And I want you to know that I'm fine
Cause all I want is time
To know you're mine 
And I want you to know that I'm fine

Di saat kusenang datang
Kau menumpang tenang
Dulu kususah kau menghilang
Di saat kusenang datang
Kau menumpang tenang
Dulu kususah kau menghilang
Engkau menghilang...

Sekarang hati senang
Sudah lama cuba
Sekarang makin tenang
Mana mungkin lupa
Lama sudah kita tak bersemuka
Itulah lumrah bila dalam berubah
Keadaan ketika itu kejam
Tak pernah aku cuba berdendam
Tak cukup kita pernah berkenal
Takda apa dalam hidup kekalan
Kudoakan kau sentiasa selamat
Moga tercapai kita punya matlamat
Dulu tak nak bagi
Muka atau hati
Sekarang jangan cari aku

Cause all I want is time
To know you're mine
And I want you to know that I'm fine

Di saat kusenang datang
Kau menumpang tenang
Dulu kususah kau menghilang...
Huwoo (di saat kusenang datang)
(Kau menumpang tenang)
Dulu kususah kau menghilang (sudah lama cuba)
Di saat kusenang (sekarang hati tenang)
Kau menumpang
Dengan tenang
(Di saat kusenang) uhh di saat kusenang
Kau datang menumpang dengan tenang
Uhh di saat kusenang
Kau datang menumpang dengan tenang
Engkau menghilang




Btw, lagu jatuh bangun ni turut mendapat perhatian netizen dari Luar Negara. Ada beberapa Negara yang sis jumpa dah buat LIVE REACTION tentang lagu ni. Nak tahu lebih lanjut, korang godek-godek lah sendiri ya. 

Okay sekian sahaja dari sis. Bye!



5 comments:

  1. Lagu ni best! =D sesuai untuk org yg asyik jatuh tak bangun-bangun... macam saya! Haahaha ^^

    ReplyDelete
  2. Siqah tak minat sangat lagu ni. Tapi lirik lagu ni best! :D

    ReplyDelete
  3. Mrs.A tak menghayati sangat lagu ni.

    Hurm faktor usia kot hahahahaaa....

    ReplyDelete
  4. suka sangat lagu ni. First time dengar terus jatuh cinta :D

    ReplyDelete
  5. Lizz punya favorite artist lagu bagus dan madu.

    ReplyDelete