Review Movie : Mission Impossible 6 Fallout - Nadhie Wueen

Sunday, 29 July 2018

Review Movie : Mission Impossible 6 Fallout

Assalamualaikum & Hi Semua!



Mission Impossible 6 telah pun ditayangkan di pawagam pada 26 Julai 2018. Dah tengok? Btw, beberapa hari sebelum itu sis telah mendapat jemputan untuk ke premier screening Mission: Impossible 6 (Fallout) yang diadakan di TGV 1 Utama. Thank you UIP Malaysia di atas jemputan.

Disebabkan masih di luar kawasan dan tidak dapat memenuhi jemputan, maka sis telah mewakilkan adik lelaki sis untuk ke tayangan tersebut dan memintanya untuk mereview filem Mission Impossible Fallout. Lakonan Tom Cruise, Christopher McQuarrie, Dana Goldberg dan ramai lagi.


Sinopsis Mission Impossible 6 Fallout



Ethan Hunt dan pasukannya IMF telah bergabung dengan pembunuh CIA August Walker untuk mengelakkan bencana proporsi epik. 

Pengedar senjata api John Lark dan sekumpulan pengganas yang dikenali sebagai Aspotle merancang untuk menggunakan tiga teras plutonium untuk serangan nuklear serentak pada Vatican, Yerusalem, Mekah dan Arab Saudi. 

Apabila senjata hilang, Ethan dan krewnya mendapati diri mereka dalam perlumbaan terdesak melawan masa untuk mengelakkan mereka jatuh ke tangan yang salah.



Review Mission Impossible 6 Fallout



So macam mana? Best ke tak kan? Mesti ramai yang tertanya-tanya soalan itu. Okay bagi yang ingin menonton, seriously sis cakap sangatt bessttt. Yes, my brother yang bagitahu. Katanya jalan cerita, genre action nya memang sangat memenuhi citarasa. Tak rugi tengok.

Ada sahaja aksi-aksi yang mendebarkan yang membuatkan penonton tidak kebosanan di pawagam. Phew~ Memang excited kita yang mendengarnya. Tak sabar pula dibuatnya. hee.

Okay sekian sahaja dari sis. Take care all. :)




2 comments:

  1. tak sempat ikuti filem english dekat pawangan.. nanti nak tengok online filem ni

    ReplyDelete