Lirik Lagu Sumpah Naim Daniel


Assalamualaikum & Hi Semua!


Dengarnya lagu ni menjadi kontroversi? Ha.. kontroversi apa tu? Okay , sis malas nak citer sebab tak penting pun. hihi. Yang penting orang kata lagu ni best. Just lepas dengar pasal kontroversi tulah baru sis nak dengar betul ke best lagu ni? Haa. gitu.

Ada apa dengan lagu sumpah ni? Okay, liriknya mengisahkan tentang seorang lelaki yang tulus mencintai seorang wanita walaupun dia terasa sakit dan perit. Dan dia bersumpah untuk mencintai wanita itu sehingga ke akhir hayatnya. 


Lirik Lagu Sumpah Naim Daniel



Jika harusku bersabar
Dengan segala derita
'Ku terima
Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa
Bicara 'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu

Jika harusku bersabar
Dengan segala derita
'Ku terima
Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa
Bicara 'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

'Ku harap kau mendengar apa yang
'Ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setiaku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu
Sumpah




7 Comentarios

  1. pape pun lagu tengah hot skrg. no 1 dlm carta era lagi kan.

    ReplyDelete
  2. pernah dgr jugak lagu nih, tak sangka ada kontroversi rupanya huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. pun baru tahu jugak. macam-macam skrg ni

      Delete
  3. belum pernah dengar lagu ni hehe nanti la dengar..mana tau best hehe

    ReplyDelete
  4. sebab lagu sumpah ni saya download offline kat joox. bukan senang saya nak download. hehe serius best lagu ni

    ReplyDelete