Jom Ketahui Kandungan Lemak Dalam Makanan Harian! Ini Punca Utama Kegemukan Rupanya..

 Assalamualaikum & Hi Semua!

Credit image : Food Navigator

Jom Ketahui Kandungan Lemak Dalam Makanan Harian! Ini Punca Utama Kegemukan Rupanya. Makan rasa macam tak banyak sangat, tak mengenyangkan sangat, tapi berat badan still tak turun-turun. Di mana silapnya agaknya? Ya, silapnya adalah dari segi pengambilan makanan!

Kadang-kadang kita sangka makan seketul dua karipap tidaklah memberi efek apa-apa pada tubuh badan kita, tetapi rupa-rupanya ia punca kegemukan yang tidak kita sedari. Patutlah dah kurangkan makan tapi badan still tak kurus-kurus. Rupanya ada jenis makanan yang menjadi punca kegemukan yang kita ambil setiap hari. Jom tengok senarainya!



Kandungan Lemak Dalam Makanan Harian 












Ada tak senarai makanan yang anda selalu ambil berada dalam list ini? Kalau ada mungkin itulah puncanya mengapa berat badan anda sukar di kawal atau lebih sadis lagi kolestrol tinggi. Berat badan tidak naik-naik walaupun mengambil makanan seperti di atas bukan bermakna anda sihat sepenuhnya, sebaliknya pergilah periksa tahap kolestrol di klinik berhampiran. 

Sekian sahaja perkongsian daripada Nadhie. Terima kasih sudi baca. Bubye!



3 Comentarios

  1. Patutla berat badan aku naik tak turun, mskan ayam goreng puncanya, ini semua salah KFC.

    ReplyDelete
  2. uikk bole tahan banyak jugak lemak ayam goreng ya.. kena avoid kfc ni haha
    great sharing tho

    ReplyDelete