Tips Untuk Dapatkan Vitamin D Percuma!

 Assalamualaikum & Hi Semua!

Tips Untuk Dapatkan Vitamin D Percuma!


Ada rasa lenguh-lenguh dekat pinggang, sendi, otot dan belakang badan? Adakah korang jugak cepat penat? Kalau ya, itu mungkin bermakna yang korang ni kekurangan vitamin D! Dan tahu tak yang vitamin D ni boleh dapatkan secara percuma je? Okay, sebelum tu mari kita dengar sedikit sebanyak tazkirah mengenai vitamin D dari page Public Health Malaysia.



Individu yang ada masalah kekurangan vitamin D biasanya TIDAK SEDAR mengenai gejala kekurangan vitamin penting ini kerana gejalanya tidak begitu ketara.

 

Mereka alami sakit pinggang, belakang, sendi dan otot terasa lemah. Mereka juga sering mengadu letih dan cepat penat.

 

Cara untuk mencegah sangatlah mudah dan PERCUMA. Anda hanya perlu mendedahkan diri dibawah sinaran cahaya matahari untuk 8-10 minit pada 9-2 petang.


Credit : Public Health Malaysia

2 Comentarios