Tak Banyak Makan Tapi Gemuk?

 Assalamualaikum & Hi Semua!


Pernah tak korang rasa macam ni? Tak banyak makan, tapi berat asik naik aje. Agaknya kenapa ya? Ha, pernah terfikir macam tu? Sedar tak sedar Nadhie pun pernah juga terjebak benda yang sama. Tertanya-tanya jugalah, di mana salah aku  di situ? Pun begitu, lepas terbaca perkongsian dari Public Health Malaysia ini, baru Nadhie tersedar benda yang sama.


So, apakah yang diperkatakan oleh pihak PHM berkenaan perkara ini?  Jom tengok.



Tak Banyak Makan Tapi Gemuk? 



Seriously, aku tak makan banyak pun.. tapi hairan kenapa badan aku makin naik.


Ketahuilah terdapat banyak faktor yang mempengaruhi metabolisma tubuh dan apa yang penting adalah jenis makanan/ minuman yang diambil




Okay, korang ada tak dalam senarai yang pihak PHM sebutkan itu? Kalau ada jom lah cepat-cepat perbaiki kualiti kehidupan kita. Semoga kesihatan kita akan bertambah baik sentiasa dari hari ke hari, baik mental mahupun fizikal. Semuanya berkaitan dengan kualiti hidup tau. Bila badan sihat, automatik akan kurus semula. Okay, sekian sahaja. Bubye!



1 Comentarios

  1. Anak bongsu akak ,makan banyak tapi tetap kurus.BMI dia masih tahap kurang berat badan.

    ReplyDelete