Saturday, 16 April 2016

Tutorial : Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software


Assalamualaikum & hai semua,

Di petang-petang hujung minggu yang hangat ni, tetiba ahkak rasa macam nak share jer tutorial & trick mudah ni. Iaitu cara download facebook video tanpa menggunakan software. Selalu guna software kan? Install sana sini. Then software tu pulak bengong, takpun banyak ads. So tak yah susah-susah ikut je step macam dekat bawah ni k.

1.    Memula login akaun facebook korang

2.  Tetiba Nampak video anak kucen tengah bermain dengan emaknya. So rasa macam sweet , cute & terus nak download.



3.    So pergi dekat tabs sebelah and type je en.savefrom.net atau klick sini




4.    Then pergi balik dekat video tu copy link address.




5.    Dah? Then pastekan link address dekat ruang kosong website savefrom tu.

6.  Automatic dia akan loading video korang. Then tepi tu boleh pilih jenis video mp4 ke, mkv ke dsb.


7.    Tekan je button download. Automatic dia akan download.

8.    Tu jee. Selesai.

Mudah dan simple kan? Dah try? Share lah sikit menjadi ke tak. hihi

21 comments:

  1. terima kasih kongsi ! Ya ALLAH, mmg duk cari pun cemana nk download mudah vid kat fb. terima kasih, hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. same2! :) hee. sume tips & trick je.. ada lg mudah just tuka url kat atas tu je. tp xleh pilih jenis & size vid pulak. hihi

      Delete
  2. Wahhh. Terbaik la tutorial ni. TQ dear Nadhie. ☺

    ReplyDelete
  3. Tq share! (^__^) rajin la hakak mendonlod pasni.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye pun rajen gak dunload kat fb, dunload resepi best2! same2 sis. hiks

      Delete
  4. Wah caranya boleh juga nih mbak, ntar saya mau coba mudah2an berhasil mbak :D

    ReplyDelete
  5. wah bagus info ni..sy pon baru tau.. tq puan tanah

    ReplyDelete
  6. wah bagus info ni..sy pon baru tau.. tq puan tanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui ke ni encek? cam tak caye jee. :p hihiks

      Delete
  7. owhh lepas nie taulah nak donwload video kat FB

    ReplyDelete
  8. tq nice sharing..nanti blh praktik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...