Thursday, 9 February 2017

Signing Ceremony Between C88 Premier And Swarovski Gemstones Collaboration

Assalamualaikum & Hi!


'Leave a little sparkle, wherever you go"



Cantik. Kilauanya memukau. Reka bentuk yang pelbagai dan unik. Sungguh memikat hati. Mata rasa tak sudah-sudah untuk memandang. Sungguh hati ini bagai jatuh cinta sebaik sahaja kaki melangkah ke Grand Ballroom 3, Hotel Istana Kuala Lumpur. Ada apa je di situ? Hehe. Teruskan membaca.


Pagi itu, tepat jam 10 pagi saya tiba di Hotel Istana Kuala Lumpur setelah mengharungi jam selama 3 jam. Btw thank you Mr.H gigih tangkap gambar satu-satu untuk tunjukkan jalan. Lega rasanya apabila tentatif program baru sahaja bermula. Sebaik tiba, beberapa orang staff Hotel menyapa mesra sambil menyambut kedatangan dan bersedia menawarkan apa-apa bantuan. Lantas saya terus mendaftar di kaunter untuk pengesahan kehadiran dan kemudian terus mengambil sarapan serta duduk di salah sebuah sofa yang disediakan.


“Boleh duduk di sini?” Seseorang menegur.


“Boleh boleh. Duduklah,” jawab saya sambil tersenyum.


Setelah berkenalan dan bertegur sapa dengan beberapa orang tetamu yang hadir, juga sempat bergambar, kami menuju ke Grand Ballroom 3, yang merupakan tempat di mana main event bakal berlangsung dan menempatkan permata-permata dan barang kemas yang terhias indah. Sangat memukau hati. Lumrah wanita kan. Siapa yang tak suka benda-benda cantik ni. Hehe. Ha.. dok cerita dari tadi tak cakap pun event apa. Actually ialah…




OFFICIAL SIGNING CEREMONY OF 

C88 PREMIER SWAROVSKI GEMSTONES 

COLLABORATION



Grand Ballroom 3, Hotel Istana KL



'Signing Ceremony of Official Ingredient Branding Partner telah berlangsung pada 25 Januari yang lalu dan merupakan majlis untuk menandatangani kerjasama pertama di antara HWL Jewellery Trading Sdn Bhd dan Swarovski Gemstones.


Dari kiri : Mr. Low Soon Tian (HWL Director) dan Mr. Kurtz Zbinden (Vice President SE Asia Swarovski) ketika sesi menadatangani perjanjian 



Ditubuhkan pada tahun 1985, HWL Jewellery Trading Sdn Bhd telah beroperasi lebih 30 tahun dan mempunyai sebanyak 600 retail shops di seluruh Malaysia yang merupakan pelanggannya.


Pada asalnya syarikat ini dinamakan sebagai Hup Weng Lee Jewellery Trading Company dengan menggunakan jenama CAP88. Kemudian didaftarkan sebagai syarikat persendirian pada tahun 1997 dan akhirnya nama syarikat ditukar kepada HWL Jewellery Trading Sdn Bhd dan membawa jenama C88 pada tahun 2009.


Selain itu HWL turut berpengalaman selama lebih 30 tahun dalam membekalkan bahan-bahan mentah, mereka bentuk, membuat dan mengedar barang-barang kemas emas dan perak.




Setelah selesai menandatangi perjanjian. Berseri air muka masing2 :)


Kerjasama antara HWL Jewellery dan Swarovski (sebuah syarikat antarabangsa terkenal, yang menghasilkan batu-batu permata yang berkualiti tinggi), merupakan satu 'milestones' dan pencapaian yang baru buat HWL Jewellery Trading Sdn Bhd. 


Pencapaian ini menjadikan 25 Januari 2017 sebagai tarikh bermakna buat HWL & Swarovski. Terasa bertuah kerana dapat turut serta dalam majlis yang besar ini. :)



Kalau tengok tarikh penubuhan syarikat kedua belah pihak ni, macam mereka ni memang ada jodoh kan.
 kekeke. gurau je :p



The bosses. Mr. Kurtz sedang menerangkan sesuatu kepada Mr. Low. Of course berkenaan Swarovski :)



Hadirin hadirat yang hadir turut sama memeriahkan majlis



Bersama Vice President SE Asia & rakan blogger. 
Dari kiri : Sis Ainny Zain, Mr. Kurtz Zbinden, saya, Uzu & sis Nanny Fadhly
Nice to know all of you :)




Bersama Director muda of  HWL Jewellery, 
Mr. Low Soon Tian, 


Bersempena kerjasama ini HWL menamakan brand tersebut sebagai C88 Premier. So, apa yang istimewanya C88 Premier ni?






Apa Yang Istimewanya C88 Premier ni?



Memukau betul ;)  For sure bukan wanita je terpukau, lelaki pun kan? Ha.. jangan tipu cakap tak ;(



  • Setiap process pembuatannya dan teknik memasang batu permatanya melalui process quality control yang ketat, kos yang agak tinggi, melibatkan proses yang kompleks dan masa yang panjang untuk memastikan barang kemas ini bermutu tinggi. Namun begitu, process yang lama telah dipercepatkan dengan teknologi terkini. See... semua teknologi kan? ;)


  • Each and every prongs (the so-called ‘teeths yang memegang batu permata telah direka bentuk dengan teliti dan menghasilkan permukaan yang cantik, halus dan berkilat.





  • Jarak antara setiap batu permata adalah sama dan turut menghasilkan produck akhir yang sempurna dengan gabungan teknik pembuatan barang kemas dari C88 Premier dan batu permata dari Swarovski. 


  • Inovasi dan reka bentuk yang beraneka, tidak kira dari segi size, bentuk dan warna yang pasti memikat hati anda. Nak tengok? Meh ushar



Authenticity Card. Setiap pembeli akan dapat untuk memastikan C88 Premier yang dibeli adalah genuine.



in love with the design. Setiap cincin ada namanya sendiri. 
Kepada lelaki, sesuai untuk dihadiahkan pada your loved ones. :) Surely they will fall in love wif the design



Terpukau, dipukau, memukau. :p C88 Premier  & Swarovski



The loop. Alat yang digunakan untuk melihat keaslian swarovski & untuk melihat sendiri kualitinya. 



Setiap warna ada namanya sendiri. :)  Iolls minat yg Lavender tu. uollss?



Cincin-cincin yang memikat hati ;)



I'm just speechless. This is so beautiful :)



Btw, jangan tak percaya yang sebentuk cincin emas 22k (92.6%) boleh diperolehi dengan harga serendah RM699 selepas diskaun. Hihi. Murah je kan untuk barang kemas yang sangat berkualit tinggi? :)


Dan majlis berakhir dengan complimentary lunch di Taman Sari, Hotel Istana dengan hidangan buffet yang lazat dan enak. Sungguh tak puas makan ritu :p Haha. Btw tqsm for having me. ;)



Okay setakat ini sahaja. Thank you sudi baca. And happy public holiday everyone!



Btw, tqsm for the foods & for the goodies bag.  Moga jumpa lagi. Babai!


Untuk Maklumat Lanjut Sila Kunjungi :

Website : http://c88.my/





32 comments:

  1. ya Allah cantiknyaaa! saya takleh tengok benda2 yg berkilau macamni ><
    tengok pun dah tahu memang jenis permata yg berkualiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah rambang mata betul saye dibuatnya sis :)

      Delete
  2. waa dapat cincin ke tu nad? hehe..
    fuh memukaukan hati yer tgk cincin tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ada. alhamdulillah. Time amik ukuran cincin ritu. Macam nak kena lamar pulak feelingnya. kekeke :p

      Delete
    2. :D :D mcm kena lamar eh.. tak lama lagi la tu nad nk makan nasi minyak ni.. :D :D

      Delete
    3. hahaha. btw dlm post takda pulak mention pasal dpt cincin. camne tahu pasal dpt cincin ni? hihi 🤔🤔

      Delete
  3. Waahhh... dpt cincin foc ke Nad?
    Untunglah dpt invitation macam ini.

    ReplyDelete
  4. waaaa untungnya dapat cincin lagi tu bestnya hehe. btw saya singgah dan follow blog ni ya. jemput melawat blog saya jika berkelapangan :)

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. waaah dpt cincin.. rezeki kan dear =) cantik!

    ReplyDelete
  6. Untungnya... Tahniah.... Teruskan maju lagi...

    ReplyDelete
  7. my godd. cincin free. heheeh rezeki U. tahniah. idaman wanita ni

    ReplyDelete
  8. wahh nad... untunglahh.. sparkling terus .. teruja pulak tengok .:))

    ReplyDelete
  9. Ya Allah cantik sangat design! Rasa nk cincin berbatu2 pula kahwin nanti.

    ReplyDelete
  10. Handsome pulak Mr. Low! Ehhh hehehe.. Hadoiihh lah... Blink blink mata ni tengok liplap liplap haa! Bertuahlah badannnn ahaii dapat cincin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. aah encem2 . kalo tgk dekat2 lagi blink2. hihi

      Delete
  11. wah untungnya dapat cincin foc ye nad?

    ReplyDelete
  12. tahniah dpt pergi ke Grand Ceremony Event.

    Boleh dapatkan koleksi Cincin Permata Swarovski di Kedai Emas EET Bandar Sri Permaisuri Cheras.
    atau layari web kami http://www.kedaiemaseet.com.my/produk/Permata-Comel/916/Cincin

    ReplyDelete
  13. Saya jarang nak ucap terima kasih selepas membaca. Tspi ksli ni berterima kasih as i lesrned a new word today(for me its new).

    prongs

    Nadhie, i thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i see 🤔 no worries. welcome Adam :)

      Delete
    2. Sorry spellling.
      Sebab guna hp yg keciput.

      Delete
    3. its okay. still boleh difahami. biasalah typo. hehe 😉

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...