Sunday, 16 April 2017

Harga Parking Di Isetan The Japan Store Lot 10

Assalamualaikum & Hi!



Baru-baru ini saya sempat menghadiri jemputan reviews di ISETAN, Japanese Store Lot 10, Kuala Lumpur. Akan saya kongsikan tentang review itu pada next post. Biasalah setiap kali datang tempat-tempat area KL dan Selangor ni, benda paling concern sekali adalah nak cari tempat parking, lokasi tempat dan bayaran parking. 


Biasalah tempat mahal, tempat cantik, so harga parking pun mestilah mahal keen. Even tandas pun berbayar. Sad betul jarang sekali tengok shopping mall tandas berbayar. Tapi di ISETAN Japanese Lot 10 ni kena bayar pulak. Letak apa je kat situ? Ada pameran ke apa dalam toilet tu? Nak kata murah tak jugak . Tandas dekat level 1, kena charge RM2 untuk sekali masuk. Then toilet dekat Level LGF pulak RM0.50 sen. Boleh camtu pulak eh.







Harga Parking Di ISETAN Japanese Store Lot 10



So, berbalik pada hal parking, harga parking di sini adalah RM6.00 untuk 3 jam pertama pada hari weekday. Then pada 4jam hingga 6jam akan menjadi RM10. Tidak pasti berapa charge yang bakal dikenakan pada public holiday, sabtu dan ahad. Mungkin mahal lagi, sebab shopping mall kan? Then selepas bayar tu kena cepat-cepat blah dalam masa 15 minit. Kalau tak habis takleh kuar kang kena sekat pulak dan kena tambah bayaran. Sobs.  




Okay itu jelah yang sempat saya catchup, kerana tiada harga kursus yang di tampalkan pada mesin bayaran parking. Apapun usah bersedih, cara paling senang dan murah untuk mengelakkan charge parking adalah dengan menaiki public transport. Dari ISETAN Lot 10, boleh terus menuju ke KL Monorail punya station.




Apapun tempatnya memang cantik dan memang seronok lah untuk bersantai-santai sambil bershopping dan membawa duit yang berkepuk. ekekeke. Okay setakat ini sahaja . Thank you sudi baca! Semoga bermanfaat! ;)

14 comments:

  1. Perghhh mahalnya.. toilet tu yg tak tahan tu.. sekali masuk rm2... huhuhu

    ReplyDelete
  2. WAH MAHAL JUGA HARGA KHIDMAT YG DIBERI SEPATUTNYA PERCUMA SAJA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan heran kenapalah benda camtu pun berbayar 😂

      Delete
  3. huhu dulu ofis irda dekat nagn lot10 tu..memang xpernah naik kete ke situ..mak aih...g toilet pun bayar..hemmm..boikot lah nak g sana..tak suka tak suka..huhu

    ReplyDelete
  4. huihh boleh tahan harganya.

    Haritu I pun ada pergi Lot 10. napak dari KLCC dengan Lili. belum update lagi entry tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh yeke. review apa tu dear? tak sabar nak baca entry u tu 😍😍

      Delete
  5. boleh tahan price parking tu.. naik public transport jer la kan.. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. nampaknya gitulah. mujur senang public transport

      Delete
  6. Cuba pergi parking dekat NU sentral. pun mahal juga nak menangis rasa.

    ReplyDelete
  7. Mahalnyaaaa! Siap kena bayar toilet. Aduhai. Sekarang semua duit lorrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah duit duit duit. dah la minyak kekejap naik, tol lagi. adess 😐

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...