Tuesday, 9 May 2017

Kegunaan Dan Kelebihan Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (Kads1m) Anda

Assalamualaikum & Hi! 




Selepas berjaya menyemak status permohonan kad debit diskaun siswa (kads1m), esoknya saya terus ke bank rakyat bagi mendapatkan kads1m saya. Mujur rakan sekelas tak habis-habis mengingatkan agar mengambil kads1m tersebut. Kalau tak memang tak semangat je. Yelah. Dah la tak dapat email kan.


Apapaun untuk pengetahuan anda, Kad Debit Diskaun Siswa 1 Malaysia ini diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) bertujuan untuk meringankan kos sara hidup pelajar.







Prosedur Pengambilan Kad Debit Diskaun Siswa (Kads1m) Anda 


1.Just sediakan IC , student ID dan salinan IC serta salinan ID anda ke kaunter bank rakyat. 

2.Seterusnya anda akan diminta untuk mengisi borang yang disediakan. Kemudian mengambil nombor giliran. 

3. Setelah itu serahkan semua borang-borang tadi bersama salinan IC kepada petugas kaunter.

4. Cap jari akan diambil untuk pengesahan.

5. Dan setelah semuanya selesai...termasuklah memasukkan nombor pin.... taraaa! Terus dapat satu kad ATM Bank Rakyat a.k.a Kad Debit Diskaun Siswa (Kads1m) anda.




Kelebihan Kad Debit Diskaun Siswa (Kads1m) Anda 


1. Boleh digunakan untuk apa jua keperluan. Tidaklah memfokus untuk membeli buku sahaja.

2. Mendapat pelbagai student diskaun di Kiosk - kiosk tertentu untuk membeli barang keperluan, makanan, ticket train, KFC dan lain-lain.

3. Kad Debit Diskaun Siswa Anda berfungsi seperti kad ATM biasa. Cucuk je duit di ATM bila nak keluarkan.

4. Tunjuk je kad untuk mendapatkan diskaun sambil berkata "Ada student diskaun tak? I student," hehehe.

5. Fungsi 3 dalam 1. Kad Debit, kad Diskaun dan Kad ATM.





Dapatkan Diskaun Kad Debit Diskaun Siswa (Kads1m) Anda Di sini


Buku & Alatan Tulis
  • MPH Bookstores
  • Imlaq Book Centre
  • BORDERS
  • RONA
  • Kiang Trading
  • Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
  • Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
  • Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
Kelengkapan Sukan/ Peralatan / Pakaian
  • Bata
  • iFamily
  • Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad
  • Texline Lino

Klinik / Optometri / Cermin Mata

  • Poliklinik An-Nisa'
  • Qualitas Health
  • Focus Point
  • Menara Optometry

Makanan Dan Minuman

  • KFC
  • Daily Fresh
  • A&W
  • Coffee Berry
  • The Chicken Rice Shop
  • Restoran Kenny Crab
  • Sweet Chat
  • Legend's Claypot Bariyani House
  • Dubu Dubu Seoul Food
  • My Java Coffee
  • Pancake House International
  • Station One Cafe
  • Gloria Jean's Coffee
  • Bangi Kopitiam

Hotel dan Penginapan

  • Ancasa Hotels & Resorts
  • Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
  • Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
  • Jerejak Rainforest Resort Penang
  • Ancasa Express Pudu
  • Tune Hotel
  • Leo Express Hotel
  • Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
  • Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
  • Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
  • Koperadi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
  • Rakyat Travel SDN BHD

Saloon/ Produk dan Pusat Kecantikan

  • Foot Master
  • Paris Hill
  • Proactiv
  • Clara
  • Koperasi Puteri Terbilang Malaysia Berhad


Produk IT

  • Koperasi Celcom Berhad
  • Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad

Lain-Lain

  • BKZ Bikerz (Motosikal)
  • Roller Star Arena (Kasut Roda)
  • Double Site (Helmet / Aksesori Motor)
  • Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
  • Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
  • MYDIN



Okay. Setakat ini sahaja perkongsian saya. Semoga bermanfaat! =)

12 comments:

  1. WAH BAGUS KEDUNAAN KAD DEBIT UTK KEMUDAHAN BERBELANJA N XTERLALU DIBEBANI KOS SEBENAR..ADA DISKAUN

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 senang hati dpt tau boleh jadi kad diskaun. hehe

      Delete
  2. Thank you for sharing! Sampai sekarang tak dapat apa-apa response dari pihak bank rakyat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2. alahai sayangnya. awak mmg kena call dorang ni. call cawangan kat mana awk register haritu. :)

      Delete
  3. untung student sekarang.. time e'in dulu awat takdak lagu nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. dulu takde pun.. nak repeat la macam ni.. kehekhe

      Delete
    2. hihi. tulah mujurlah sambung study lagi. kalau tak mahu tak merasa. hahaha

      Delete
  4. Bagus juga kad debit ni 😄 Kalau kad siswa dulu, hanya dapat guna time beli buku dan KFC ja 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kad siswa dulu pun time nak guna kat train mcm2 alasan pekerja tu bagi. geram je rasa

      Delete
  5. Wah advanced dah sekarang ni utuk students . Semoga kemudahan yg ada ni dapat memudahkan lagi lah pelajar bukan menyusahkan hiii

    ReplyDelete
  6. Zaman Mai dapat voucher je...kad siswa tu pun tak tau nak guna kat mana selain KFC, mcm takda guna pun ada.

    ReplyDelete
  7. Tak dapat email boleh amik ke??? Dh lama tggu email tu 😢

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...