Friday, 21 July 2017

Idea-idea Dan Gambar-gambar Kreatif Yang Terhasil Dari Teknik Fotografi Hebat

Assalamualaikum & Hi!




Tak dinafikan untuk mendapatkan hasil gambar yang hebat, seseorang itu haruslah punyai skills  dan teknik tertentu. Ada DSLR camera bagai, tapi skills takda, tak jadi jugak kan. Apapun usaha tu penting. Nak dapatkan skills tu maybe ada yang kena usaha lebih, tetapi ada jugak yang 'gifted'. Baru try dah cantik. Itu semua kelebihan yang ada pada setiap orang. Masing-masing ada kelebihan dan kepakaran masing-masing. Yang tak jumpa tu jangan kata takda, tinggal kena cungkil dan cari gali je lagi sampai jumpa .



Okay, jom kita tengok skills dan gambar-gambar kreatif yang terhasil dari teknik fotografi yang hebat ini. Ikutkan ada je yang pernah buat kan, tapi gambar yang ni seriously nampak menarik dan boleh lah kowt-kowt nak try dijadikan idea-idea untuk bergambar pada masa akan datang.





Idea-idea Kreatif Dan Menarik Yang Terhasil Dari Teknik Fotografi Hebat Yang Mungkin Boleh Anda Cuba


'Pergilah orang-orang kecik, daku bebaskan dikau'


"kau ni kan pokok, buat senak mata aku tengok. Meh aku cabut kau. Baru senang sikit hati ni. haha"
kata Fattah Hameen sambil gelak jahat.



Cerek gergasi yang mencipta awan. Kreatifnya kan!





'Wroar.. Roarr.. Grrr! Grrr!"

"Wahh takutnyaaa...serigalee" 

Maka beramai-ramai orang kampung itupun melarikan diri ke dalam hutan.




"gayat tak gayat. Lepak sini memang hobi aku." ujar Mahmood dengan angkuhnya.





"Aku ni kalau bosan, lepak sini. Tu jelah keje aku menghabiskan boreh je keje. ko tau apa" - kata Raymond dengan bangganya. 




" Sayang, awak ni makin lama makin ringan lah, 
ni yang bertambah cinta ni," confess Kasmadi kepada pasangannya.




"Ooii.. oii nak pergi mana tu? Gila ke apa?"

"Nak belajar terbang bang," jawab Juliana lalu menerbangkan dirinya.




'Akulah thumbelina itu,'  bisik hati Nur Mariana sendirian.




"Aku rasa skills fotografi aku ni teruk. Tapi hentam sajalah," kata Mahmudi dengan tenangnya.


 \


"Meh nikah dengan aku, yang penting hantaran 50k. Noktah" 
tegas Senah kepada peminat-peminat fanatiknya.




Dah tengok? So macam mana best kan gambar-gambar ni? Skill skill yang ada pada mereka memang tidak dapat dinafikan dan kerjasama yang diberikan juga sangat hebat bukan? Lagi-lagi yang memerlukan orang ramai tu. Yang penting ikut arahan jurugambar kan. So, lepas ni boleh lah try try kowt-kowt menjadik. Selamat mencuba!


credit image : Arts and craft

29 comments:

  1. kreatif betul caption every foto.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth

    Apa khabar nadiewueen. Salam jumaat

    Terus terang maznee kata. Menarik betul gambar gambar ni

    Rasa kepala ni sibuk nak proses macam mana mereka tangkap gambar macam ni

    Dengan guna latar dan kedudukan

    Dan otak kita terus nampak ilusi optik

    Memang terbaik

    Maznee memang tak pandai fotografi

    Tapi pandai hargai sentuhan kreatif macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Maznee. Happy wednesday. hehe. Yup, kan kreatifnya lah they all. Boleh imagine macam mana dorang buat, tapi nak buat tu belum tentu menjadi. Bakat , skills dan experience tu yg menjadikan mereka mahir. Neway pandai menghargai sentuhan tu pun dah cukup Maznee.HEHE :D

      Delete
  3. cantik-cantik sume gambar tu..

    ReplyDelete
  4. WAH PIC N CAPTION MNARIKSGT..

    ReplyDelete
  5. Caption gambar last kelakar Nadhie 😂

    ReplyDelete
  6. hii ni ada viral dulu kan.. kreatif tukang ambik gambar pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah . puas fikir camna yg dok kat kerusi tu tegakkan kepala n kaki sambil tahan perut. haha

      Delete
  7. wah menarik sangat gambar2 yang terhasil. kreatif sangat photographer nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal sis. efek tu yg penting. hehe

      Delete
  8. menarik dan kreatif sangat cara depa ambil gambar ni... 5***** :)

    ReplyDelete
  9. Caption tu pun semuanya kreatif...hihi...senyum senyum saya baca =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh.. terharunya org dok senyum2 baca entri kita ni. hihi

      Delete
  10. Memang kreatif pun.
    Kalau macam tu dalam film barat ni, kita semua kena tipu.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum .. jumpa seamalam di Involve Asia Open House cuma tak sempat tegur.. salam kenal dari saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Ouh yaka. Tak perasan pulak saye. Yang mana eh? Btw salam kenal jugak ya :)

      Delete
  12. Kretiviti seorang photographer yg mengambil gambar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. photographer dan org2nya dedua kreatif

      Delete
  13. mcm2 kalau org kretip nih... jenis yg tak kretip piki2 pusing2 sama je heheheh

    ReplyDelete
  14. cantik2 kretip gambar-gambarnya.. ni orang pro amek hehe..

    ReplyDelete
  15. irda puj ikut teleng kepala ..siap pusing2 kan screen hp tengok gambar ni..mcm mana ye diorang buat..caption tu..hahaha kelakarlah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...