Facebook Page

Sunday, 15 January 2017

Pelbagai Tutorial DIY Bunga Hiasan Yang Memikat Hati

Assalamualaikum & Hi!



Nak hadiahkan bunga untuk seseorang? Atau nak tambah hiasan bunga dekat rumah? Atau nak dijadikan hiasan pada hadiah untuk diberikan pada seseorang? Jom follow tutorial DIY bunga hiasan yang saya nak kongsikan ni. Sangat gorgeous dan sungguh memikat hati. Menjimatkan dan tidak perlu mengeluarkan belanja yang besar. :)



Tutorial DIY Sendiri Bunga Hiasan Yang Memikat Hati


Nampak macam senang. Tapi, bila buat tak tahu lah sejauh mana senang tu kan. Kalau nak tahu memang kena cubalah. Hihi. So, apalagi, follow je tutorial macam dekat gambar-gambar di bawah ni.

Material bunga boleh guna kertas, kertas minyak, tisu, straw, kain satin ataupun apa jenis kain mengikut kreativiti dan citarasa anda. 

Bahan-bahan lain terdiri daripada, dawai, gunting, hot glue, manik, bakul hiasan dan lain-lain mengikut citarasa anda.








































Okay sampai di sini sahaja! Have a good day everyone! =)

8 comments:

  1. Kreatif semua cantik cantik ,ldulu dulu terinign jugak nak buat macam ni...last tinggal angan angan mat jenin je lah hiiii

    ReplyDelete
  2. Trus rasa nak bli paper utk melipat. hehe. tq for the post and inspiration ^^

    ReplyDelete
  3. Tengok dalam gmbr macam senang kan. Tapi bila wat payah gile.huhu

    ReplyDelete
  4. ni kalau irda ni confirm.tisu masuk mulut..irda xsabar n xkreatif bab2 ni..ini hanya org yg ada jiwa seni dan penuh teliti boleh buat ni

    ReplyDelete
  5. Siqah memang fail bab DIY. Surrender. Hihi

    ReplyDelete
  6. Cantik semua bunga-bunga tuh. Nany baru buat bunga dengan kain. Dengan kertas tisu belum lagi. Heheh..teringin gak nak buat.

    ReplyDelete
  7. Cantik2 semua. Kalau tgn tue jenis berseni buat ape semua jadi. :)

    ReplyDelete
  8. Orang yang kreatif dan berjiwa seni bolehla menggubah bunga cantik2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...