Facebook Page

Sunday, 22 February 2015

Tutorial Cara Mudah Download Youtube Video Tanpa Guna Software

Assalamualaikum & Hi!


Mudah sangat dah nak download youtube video sekarang ni. Tak payah guna apa-apa software or install adds on dekat browser. Pada yang masih tak tahu lagi, boleh cuba ikut cara ni 



     1.  Bukak je apa-apa link youtube video yang ingin di download cthnya seperti di bawah:




     2. Then buang ‘https://www.’ Pada link tersebut, dan tambah ss dihadapannya sampai jadi macam ni https://ssyoutube.com/watch?v=dqyyIUnCUuQ 



3. Then, tekan enter. Automatically dia akan kuar macam ni :





4. So, kat tepi kanan tu bolehlah pilih nak download video format mcm mane, resolution apa. Just click more, untuk pilih. 

5. Dan tekan mana-mana yang korang nak. Contoh MP4 720, then automatic ia akan save video tu. Dan file anda pun akak selamat di download. That’s all. Simple kan? Selamat mencuba. 


Nota kaki: Ikutkan banyak lagi cara untuk download videos tanpa guna software, bukan youtube videos je & tak perlu guna IDM bagai. Tapi, nantilah. Hehe.


2 comments:

  1. yg ni mmg utk youtube je ek?

    ReplyDelete
  2. Memang mudah gilossss. Thanks yanggg😘😘

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...