Tutorial Cara Mudah Download Youtube Video Tanpa Guna Software

Assalamualaikum & Hi!







Mudah sangat dah nak download youtube video sekarang ni. Tak payah guna apa-apa software or install adds on dekat browser. Pada yang masih tak tahu lagi, boleh cuba ikut cara ni 



     1.  Bukak je apa-apa link youtube video yang ingin di download cthnya seperti di bawah:




     2. Then buang ‘https://www.’ Pada link tersebut, dan tambah ss dihadapannya sampai jadi macam ni https://ssyoutube.com/watch?v=dqyyIUnCUuQ 


3. Then, tekan enter. Automatically dia akan kuar macam ni :




4. So, kat tepi kanan tu bolehlah pilih nak download video format mcm mane, resolution apa. Just click more, untuk pilih. 


5. Dan tekan mana-mana yang korang nak. Contoh MP4 720, then automatic ia akan save video tu. Dan file anda pun akak selamat di download. That’s all. Simple kan? Selamat mencuba. 


Nota kaki: Ikutkan banyak lagi cara untuk download videos tanpa guna software, bukan youtube videos je & tak perlu guna IDM bagai. Tapi, nantilah. Hehe.


Tutorial Cara Mudah Download Youtube Video Tanpa Guna Software Tutorial Cara Mudah Download Youtube Video Tanpa Guna Software Reviewed by nadhie wueen on February 22, 2015 Rating: 5

2 comments:

  1. yg ni mmg utk youtube je ek?

    ReplyDelete
  2. Memang mudah gilossss. Thanks yanggg๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete

Powered by Blogger.