Facebook Page

Friday, 12 August 2016

Tutorial : How to Set Up "Hey Siri" On Your iPhone

Assalamualaikum & Hi!

Tengah buat apa? Sihat ke? Moga sihat semuanya saya doakan. Amin! =D Btw, betul tekaan saya. Tak ramai rupanya yang tahu kegunaan Siri di iPhone mereka. Okay yang masih tidak tahu lagi pasal siri ni, boleh rujuk artikel sebelum ni <<Apa itu Siri>>>



Disebabkan dekat entri sebelum ni Bff saya tak berapa clear macam mana nak buat yang "Hey Siri" tu, membuatkan saya tergerak hati nak buat tutorial ni. Kowt ada orang lain tak faham, boleh rujuk sini. Senang. Hehehe.

So, tanak bebel panjang-panjang lagi, jom proceed dengan tutorial.



Tutorial : How to Set Up "Hey Siri" On Your iPhone


1. Mula-mula pergi dekat "Settings", kemudian "General"




2. Pilih "Siri"




3. Enable Siri




4. Automatik ia jadi gini. So pilih 'Allow "Hey Siri" . 
Nanti button tu jadi hijau macam button kat atas tu. 




5. So, ia akan masuk sini pulak. Ikut je instruction yang dia bagi. Biasanya korang kena sebut "Hey Siri". So ikutla nak buat suara garang ke, manja ke, samseng ke, menggoda ke. kahkahkah





6. Apalagi Say la "Hey Siri" .kekeke =D Lepastu follow je apa yang uall kena sebut. 
Nanti dia puas hati dia tick satu-satu.





7. Okay done! So lepas ni nak seru Siri lagi, terus panggil "Hey Siri!". Si khadam PA akan muncul dengan penuh taat untuk memenuhi permintaan tuannya.  :3


8. Kendian kalo rasa takde geng nak gado leh ajak Siri ni gado ;( kekeke =p




ape je yang uoll ckp nti akan keluar tulisan kat situ. yola atleast kalo pronounce uall tak kena/jadi ayat lain di telinga siri, so uall akan tahu la ;D

Okay sekian. Tqq sudi baca =)





14 comments:

  1. hahahaha.. I hate you.. well im still here for you.. pergh bijak2.. :D

    ReplyDelete
  2. haha. taw takpa. kadang2 tak jadi nak benci dia. mencik betullah cemni. kekeke

    ReplyDelete
  3. Alalaaaaaa.. Choo cuweett laaa u ni... Dok teringat kat i bagai haaa. Kekekeke. Btw, thanks laa narh dok salu igt i jaaa. Hihi. Lapchuuuu laa😍😍😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah ingat kat u jee!hihiks Lapppchuuu too macam lap tingkap. kekeke ;D

      Delete
  4. I'm still here for you =) Haha. Menarik jugak siri ni ye.. Siqah tak pernah ambil tahu pun. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! So far memang menarik lah sebab boleh disuruh2 n borak2 pun boleh ;D

      Delete
  5. alahai bila nak dapat sebuah iphone ni -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah. Nanti ada lah tu rezeki awak :)

      Delete
  6. anak akak selalu buat main, ada aje benda yang dia tanya dengan si siri tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Yeke sama mcm adik saye. Kekadang mengarut2 je benda yg dia tanya. sabo jela. hihi

      Delete
  7. hahaha.. tak pernah ambil kisah pun.. hp murah aje..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...