Facebook Page

Saturday, 14 January 2017

Website Menarik Untuk Download KDrama Secara Percuma!

Assalamualaikum & Hi!



Ramai yang tanya, biasanya download korean drama dekat mana? So, buat peminat korean drama, saya nak share website menarik, di mana anda boleh download drama korea favorite anda samada yang latest mahupun yang terdahulu dekat sini

Selain daripada kdrama, movie korea, if anda peminat citer jepun macam saya (Siapa layan Hanakimi?Yeayyy kita geng), boleh download dekat sini jugak. Macam tu jugak dengan chinese movie & drama. 


Cara-Cara Nak Download Movie/Drama Dari Doramax


1. Pilih Tajuk Movie / Drama yang anda nak download

2. Plih Resolution

3. Tekan Episode

4. Then pilih jenis hosting site yang sesuai. Depends ada yang available, ada yang tak.

5. Tekan Download

6. Bypass semua jenis ads

7. Automatik akan di download.

8. Boleh tonton puas-puas dah^^





Apapun, sebelum download tu better you all pasang ads block or pop up block siap-siap demi mengelakkan iklan-iklan yang super annoying or adware ni muncul. Sobs.

Dan bagi movie yang sekerat-sekerat, better guna HJSplit untuk mencantumkan balik part-part tu. Wokay setakat ini saje! If ada apa-apa tak faham, feel free to ask k! 

Setakat ini sahaja! Happy weekend guys!

13 comments:

  1. majoriti student mmg suka layan korea kan nadhie..irda ni bukan xnak layan..bila dah trlayan kan xleh nak stop..huhu sudahnya banyak.keje tergendala..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. student memang2, lagi2 sbb dok hostel o rumah sewa kan. Dulu time hnd pun camtu gak. tiap kali settle je assignment, terus marathon korean drama. skrg ni memang tak dan nak buat camtu. sobs

      Delete
  2. RAMAI YG MINAT FILEM KOREA NI..TAPI SEBELUM DOWNLOAD SAMPAH2TU KETEPIKAN DULU

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. bengang je dgn 'sampah2'adware bagai tu. lagi-lagi yang bagi false alarm tu. if orang yang tak berapa tahu sangat main klik je kang

      Delete
  3. Selalu juga guna website ni utk download jdrama & tdrama. Hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! banyak yg latest thats why suka :)

      Delete
  4. guna adblock plus nad mmg power.. haha.. ada satu lagi kepala bergetar.. :D :D mcm kurang ads dia tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. memang guna yang tu. kepala bergetar kurang. tp korean drama pun kurang and ada link yang dah takleh access. baru2 ni ada try. tsk

      Delete
  5. Dulu masa study, siqah suka download movie, drama. Sekarang ni lebih kepada tengok online. Malas nak download dah.. lagipun laptop dah rosak. Hii

    ReplyDelete
  6. Baru tau pasal web ni, thank you Nadh...

    ReplyDelete
  7. selalu jg download guna doramax tapi sekrg lebih suka guna myasiantv sbb dah ada embedded subtitles..
    kt doramax, kekdg tajuk pjg sgt, kena edit lak, kekdg subtitles dgn episod tk sama tajuk, kena edit jg..lecehh..

    ReplyDelete
  8. biasanya saya tengok online je. malas nk download lol!

    ReplyDelete
  9. Bluehost is ultimately the best hosting company for any hosting plans you might require.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...