Facebook Page

Friday, 7 April 2017

Harga Parking di Hampshire Place

Assalamualaikum & Hi Semua!



Harga Parking di Hampshire Place | Baru-baru ini saya ada menghadiri sebuah event di Flora Terrace Hampshire Place. Event apa? Ha, di entri seterusnya akan saya ceritakan. So, biasalah setiap kali sebelum menghadiri sesebuah event, pasti akan research pasal tempat, parking dan bayaran parking di sesebuah tempat. Sayangnya tak jumpa.



Sedangkan Flora Terrace di Hampshire Place merupakan sebuah restoren yang dikatakan agak popular kerana interior designnya yang super cantik. Seringkali diadakan function, event, birthday celebration dan juga majlis pertunangan di situ. 



Harga Parking di Flora Terrace Hampshire Place



Tetapi sayang. Cari-cari info pasal parking tak jumpa pulak. -_- So, pada hari tersebut, main pakai redah jelah datang. Mujur tak busy. Nak parking luar macam risau je, then terus tanya guard kat situ. Dan rupa-rupanya kawasan Hampshire Place menempatkan beberapa buah company besar di bangunan tersebut. 


Disebabkan itu,  kira bila time office hours je harga bayaran parking akan menjadi mahal iaitu sebanyak RM3/hour, manakala pada hari sabtu ahad pulak harga parking hanyalah RM3/day. Boleh rujuk gambar di bawah untuk info lanjut. 




Sabtu ahad nak datang makan kat sini maybe tak perlu risau tentang harga parking, kerana ianya agak murah. Apapun jangan sesekali hilangkan ticket parking korang. Tak pepasal kena bayar RM25. tsk. Wokay, setakat ini sahaja, Semoga bermanfaat ^^

25 comments:

  1. Mahalnye rm3 per hour untuk hari2 bekerja huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mahal betul. tp okay lagi drp sesetngah tempat benarnya. hihi

      Delete
  2. rm3 per hour, pengsangak kalau lame kat situ.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan. kalau takda apa2 urusan penting mmg takdalah nak singgah situ. hihi

      Delete
  3. wah......... gila ahhhhh


    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  4. Pengsan kalau kerja kat situ. Gaji habis bayar parking je T_T SIqah pernah sekali ke Flora Terrance. Masa bridal shower kawan. Suka hiasan dalam Flora Terrance. Cantik! Banyak bunga-bunga 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Nadia pun pernah ke Flora Terrace nie sekali je. Sbbnya sama je dengan Siqah , organize bridal shower for our office mate. Tempatnya cantik tapi nadia rasa makanan nya kurang sedap sikit. Pada Nadia lah. Lain org lain tastenya kan =)

      Delete
    2. Kan mmg cantik tempatnya kan Siqah, Nadiah. :) Seronok je tgk. Wahh nak buat bridal shower dekat situ jugaklah *tetiba hahaha

      Delete
  5. mahalnya. so yang kerja deakt situ pun kena bayar the same rate eh? tak ada pengecualian ke? huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe ada pas parking bulanan kowt utk staff. maybe yg mahal bila org luar nak parking situ. maybe la 🤔

      Delete
  6. RM3 per hour parking, takleh lepak lama-lamalaa. Pegi untuk makan kejap, pastu kena terus gerak balik. Haha. Kalau saya memang tak dianjurkan pegilah sebab sejenis yang makan sangat lambat. Kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. samala kita geng makan jenis lambat ni.kikiki. takpa sabtu ahad boleh je . hihi.

      Delete
  7. yep,. hampshire place tu blkg tmpt wak keje tuuuh., dulu laa., hahar2

    rm3 sejam standard la dh kalo kat dlm KLCC triangle city center., sehari dh rm24 sajeeew., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg area kl mmg byk tempat mahal2. lagi2 harga parking dekat hotel. huhue

      Delete
  8. Di negara maju mereka tak pernah pikirkan tentang parking. Sebab mereka rasa selesa dengan pengangkutan awam. Selesa dalam serba serbi. Banyak negara luar yg saya pergi begitulah keadaannya. Termasuk di 0saka baru2 ni saya pergi, penunggang basikal masih gembira berkayuh di bandarraya. Parking pasikal mereka pun canggih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Environment mereka lain sangat2 dengan sini. Selain drp bersih, selamat dan udara yg belom tercemar lagi

      Delete
  9. kalau harga dah mencecah RM3 sejam ..agak mahal juga tu

    ReplyDelete
  10. Thanks Sebab share... Jarang orang nak share pasal harga parking ni,but u did it... Good job 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2. harapnya bermanfaat lah ☺️ tqq2

      Delete
  11. Kat mana eh parking free 😜

    ReplyDelete
  12. mmg standard harga parking kt KL city..

    akk parking kt open car park masa nk gi Hampshire Place, the first one hour = RM4.00, subsequent hours = RM3.00..itu yg tkde bumbung..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk lagi mahal awatnya. baik parking dalam tu je 😂

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...