Review Movie Downsizing - Nadhie Wueen

Sunday, 21 January 2018

Review Movie Downsizing

Assalamualaikum & Hi Semua!


Review Movie Downsizing 

Apa khabar? Sihat? Baru-baru ini saya berkesempatan menghadiri tayangan perdana movie yang baru ditayangkan di pawagam bermula 18th January 2018 yang lalu, iaitu Downsizing. Tayangan perdana yang dijalankan bertempatkan di TGV 1 Utama yang sesak dengan kehadiran pihak media dan pemenang-pemenang yang memenangi ticket untuk menyaksikan tayangan ini. Terima kasih kepada pihak United International Pictures atas jemputan. :)


Orait, back to the review. Jika diberi peluang untuk menjadi seorang jutawan yang memiliki kehidupan yang mewah, rumah agam yang selesa, barang kemas dan apa sahaja yang dimahukan, namun dengan syarat tubuh badan anda harus dikecilkan. Sanggup kah anda?


Review Movie & Synopsis Downsizing

Kaunter reedem food


“DOWNSIZING”
Paramount Pictures Presents
An Ad Hominem / Gran Via Production
“Downsizing”
Directed by Alexander Payne
Written by Alexander Payne & Jim Taylor
Produced by Mark Johnson, Alexander Payne, Jim Taylor
Executive Producers Megan Ellison, Jim Burke, Diana Pokorny
Cast : Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, and Kristen Wiig



Downsizing bermula apabila seorang Norwegian Saintis menemui cara dan formula bagaimana untuk mengatasi masalah pencemaran alam sekitar yang teruk, penambahan populasi di muka bumi , kesempitan dan kepadatan penduduk dan sebagainya. Tambahan pula, formula tersebut tanpa disangka berjaya menjadikan mereka yang berubah kepada kecil sebesar 5 inchi boleh hidup mewah di sebuah kawasan yang dicipta khas buat mereka. 

Kisah kejayaan & kehidupan orang kecik yang jauh lebih baik membuatkan ramai yg terpesona

Melihat rakan-rakannya yang berjaya meraih kejayaan dan kehidupan yang jauh lebih baik setelah dikecilkan membuatkan Paul Safranek dan isterinya Audrey membuat keputusan untuk meninggalkan kehidupannya di masa kini, lantas menjalani prosedur untuk dikecilkan. 


Paul dan isterinya ketika mendengar taklimat


Sedang menjalani proses pengecilan, tanpa disangka sesuatu pun berlaku. Mampukah Paul Safranek hidup mewah di dunia kecilnya? Dan apakah pengalaman baru yang bakal dilaluinya? Nak tahu lebih lanjut, kenalah tengok sendiri! Okay bubye!


9 comments:

  1. Wah,cerita ni menarik minat Zumal untuk tahu apa pula yang bakal berlaku...

    ReplyDelete
  2. Menariknya cerita ni. Boleh tgk nanti.

    ReplyDelete
  3. impian yg hendak dicapai ada juga cabaran yg xterduga ya...msti teruja nk tahu tu

    ReplyDelete
  4. ingat minggu nih nak tengok

    ReplyDelete
  5. kita pun perlu downsize ni. hmm

    ReplyDelete
  6. Kisah aneh yang membawakan mesej berbeza

    ReplyDelete
  7. Smlm kita pegi tgk jumanji best gila!

    ReplyDelete
  8. Tengok trailer macam best haha

    ReplyDelete