IJM Land Half Marathon 2018 Kini Kembali!

Assalamualaikum & Hi Semua!

IJM Land Half Marathon 2018 Kini Kembali!


IJM Land Half Marathon 2018 Kini Kembali | Buat runners di luar sana, pasti berita ini akan sedikit sebanyak menggembirakan hati korang. IJM Land. Satu nama company yang tidak asing lagi buat penduduk Seremban akan mengadakan aktiviti IJM Land Half Marathon 2018. IJM Land umumnya merupakan sebuah company yang sentiasa membuat aktiviti-aktiviti yang melibatkan masyarakat setempat, mengadakan aktiviti amal dan sebagainya khususnya di area Seremban 2. 

Kebiasaannya, aktiviti-aktiviti yang dibuat bertujuan untuk mengeratkan sillaturahim sesama masyarakat setempat, memberi kesedaran tentang sesuatu dan juga untuk bersama-sama meraikan sesebuah majlis dan sebagainya.

Ketika sesi sidang media yang berlangsung di S2 Club di IJM Land baru-baru ini. 


Oleh itu, kali ini IJM Land kembali dengan aktiviti IJM Land Half Marathon yang akan diadakan pada 12 August 2018 dan mensasarkan target sebanyak 9000 orang runners untuk turut serta. Malah ia juga bertujuan untuk menggalakkan amalan hidup yang sihat buat rakyat Malaysia, menyediakan platform buat runners untuk membuat larian sambil bergembira bersama dan juga merupakan larian amal.

Merupakan aktiviti yang dijalankan selama 7 tahun berturut-turut, menurut Dato' Hoo Kim See, 

"Every year we look forward to organising the IJM Land Half Marathon, as we see runners working together to squeeze the best performance out of each other, while witnessing the camaraderie where (during the run) it is fuelled with fiery competition, but after the race everyone congratulates each other on a good effort," kata Dato Hoo.

Bermula sejak tahun 2012, aktiviti larian IJM Land Half Marathon ini juga menerima respon yang sangat positif dengan tagline "Run together, Bond Stronger" di mana larian ini juga merupakan larian amal yang mana hasil kutipannya akan diderma kan kepada badan yang memerlukan.

Dato Hoo bersama peserta pertama yang mendaftar
 IJM Land Half Marathon 2018 bagi kategori veteren lelaki dan perempuan.

Antara kategori-kategori yang dipertandingkan termasuklah 21KM(Half Marathon) dan 12KM lelaki dan wanita berumur 18 ke atas, dan kategori lelaki dan perempuan berumur 13tahun ke atas. Satu kategori baru turut diperkenalkan iaitu 5KM untuk individu berumur 18 tahun ke atas yang menyertai untuk sekadar have fun".


Larian terpantas bagi kategori lelaki dan perempuan akan turut menerima trophy IJM Land Half Marathon Challenge trophy. Bagi saya yang menariknya setiap peserta yang berjaya menamatkan larian akan menerima medal yang direka khas, goodies bag dan sijil. Terdapat juga hadiah cabutan bertuah sebanyak RM50,000 untuk dimenangi!

Sesi makan-makan tepi swimming pool. ahaks.

So jangan lepaskan peluang untuk turut serta dalam IJM Land Half Marathon. Pendaftaran telah pun dibuka bermula 30 March 2018. Have fun!

Untuk Maklumat Lanjut Sila Kunjungi:
IJM Land Half Marathon 2018 Kini Kembali! IJM Land Half Marathon 2018 Kini Kembali! Reviewed by nadhie wueen on April 04, 2018 Rating: 5

14 comments:

  1. Assalamualaikum, Ibu singgah blog walking ke blog sis nadhie.

    Rajin berlari ke langit ni

    ReplyDelete
  2. Hana bukan runner... T^T tapi still excited baca khabar gembira ni *ehh?! hehe :3
    .
    Thank you for sharing kak Nadhie ^_^

    ReplyDelete
  3. Kaki marathon confirm join ni. 9k runners ye dia target. Banyak tu.

    ReplyDelete
  4. Nadhie join ke ni? Wah amboi amboi, makan tepi swimming pool dengan bro je hahah.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan salam jumaat dari saya. SInggah blogwalking :)

    rajin join marathon dapat bakar banyak lemak

    ReplyDelete
  6. marathon ni buat kat mana? hadiah mesti menarik..big company..

    ReplyDelete
  7. wahhhh
    menarik hadiah
    nasib saya bukan kaki lari
    hehe

    ReplyDelete
  8. Mama singgah blog walking. Semoga sihat sis.Bersukan badan jadi sihat

    ReplyDelete
  9. bestnyaaaa dapat join aktiviti cmni nadhiee

    ReplyDelete
  10. Wau menarik! Nak sy review blog sis secara percuma? http://rinashrin.blogspot.my/2018/04/nak-review-blog-anda-percuma.html

    ReplyDelete
  11. bilalah saya nak join program seumpama ni

    ReplyDelete
  12. Salam blog walking dari Maznee sis nadhie. Terbaiklah mesti slim sebelum raya ni

    ReplyDelete
  13. Dok jogging do waktu petang ada juga terasa nak masuk larian begini

    ReplyDelete
  14. Zumal tak pernah join event lari2 sebab semput tapi teringin juga tengok dorang menang medal, piala dapat t-shirt cantik2. Hehe...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.