Buffet Ramadhan Selera Thai 2019 @ Imperial Chakri Palace Sky View Dorsett Hartamas


Assalamualaikum & Hi Semua!

Buffet Ramadhan Thai 2019 @ Imperial Chakri Palace Sky View Dorsett Hartamas


Permandangan yang indah yang berlatarkan langit nan membiru dan kejernihan kolam renang menjadikan suasana di Imperial Chakri Palace Sky View, Dorsett Hartamas sungguh menenangkan. Berkonsepkan “Tantalizing Tastes of Thailand” (Makanan Thai Yang Mengecurkan Liur), Imperial Chakri Palace sekali lagi mengadakan promosi buffet yang akan diadakan di beberapa buah tempat iaitu di Chakri Palace Sky View Dorsett Hotel Hartamas, Imperial Chakri Palace KLCC dan Chakri Palace Pavilion KL bermula 13th May 2019 ke atas.
Buffet Ramadhan Selera Thailand @ Chakri Palace Skyview


50 Masakan Thai Asli dan Tempatan

Disediakan oleh Chef chef ternama, lebih daripada 50 masakan thai asli dan tempatan bersama pilihan ulan-ulam  & kerabu seperti Thai Mango Salad, Thai Papaya salad,  pembuka selera thai yang terkenal dengan 7 hidangan“Mieng Kam”, Samosa, Crispy Thai Spring Rolls, Thai Crispy Fried Noodles dan banyak lagi. 
Hidangan Utama Yang Pelbagai Aneka

Bagi hidangan utama, para tetamu boleh menikmati pilihan masakan Thai seperti kambing dalam kari hijau Thai, udang dengan sos mentega yang dihiasi dengan telur masin, Sotong goreng telur masin, Tomyam Seafood, daging lembu dengan sos lada hitam dan ikan masak masam manis pedas. Sebagai tanda penghargaan bagi tahun ini, Chakri Palace juga memperkenalkan pelbagai kegemaran Malaysia, termasuk Rendang Daging Tok, Masak Lemak Gulai Daging, Ayam Kapitan dan Nasi Beriani. Selain itu, terdapat Sate daging dan ayam, ikan bakar serta Mee Tom Yam.


Pelbagai Pencuci Mulut Thai Yang Popular

Diantara pencuci mulut masakan Thailand yang popular adalah seperti Red Ruby Waterchestnut, Thai mango sticky rice dan juga masakan pencuci mulut tempatan kita seperti kuih-muih melayu, bubur jagung & pisang dan banyak makanan lain. Chakri Palace  menawarkan pelbagai makanan yang enak dan dapat memenuhi citarasa anda. Promosi Buffet Ramadhan Percuma Bagi Kanak-Kanak 6 Tahun Ke Bawah

The Imperial Chakri Palace KLCC & Chakri Palace Pavilion yang bertemakan“Tantalizing Tastes of Thailand” buffet Makan malam akan disediakan setiap hari dari 9 Mei 2019. 

Masa buffet bermula adalah dari  7.00 p.m. ke atas. Manakala harga buffet adalah dari RM128++ (Dorsett Hotel Hartamas) RM108.80++ (KLCC) & RM98.80++ (Pavilion) dewasa, RM64++ (Dorsett Hotel Hartamas) RM54.40++ (KLCC) & RM49.40++ (Pavilion) Kanak-kanak 6-10 tahun dan untuk warga emas yang berumur 60 tahun ke atas.  Manakala bagi kanak-kanak 6 tahun ke bawah adalah PERCUMA. Get your tickets before 9th May to enjoy the 20% Off.Early Bird Offer (Minimum order 4 persons) 
Download Chakri App at http://bit.ly/20F3M34 on your phone to enjoy early bird purchase of 20% discount before 9th May 2019. 

Prices are RM102.40++ Per Adult (Dorsett Hotel Hartamas) RM87++ Per Adult (KLCC) RM79++ Per Adult (Pavilion) Early birds offer is applicable for period from 11th March 2019 – 9th May 2019 only. Group Bookings BUY 5 FREE 1. 
For all enquiries and reservation:-


Call /Booking :-
03 26021031 (Dorsett Hotel Hartamas) 03 23827788 (KLCC) 03 21431141(Pavilion) 

Call /Booking:
016 2277182  

Email :
marketing@chakri.com.my 

Website :5 Comentarios

 1. ray dah lama tak merasa buffet ni

  ReplyDelete
 2. tempat lawa menu pun sedapp puas hati hii

  ReplyDelete
 3. Mewahh betul suasana nya.. Makanan pun nampak pelbagai

  ReplyDelete
 4. ohooohoi makanan2 depa tayang. sedapnya nampak..
  rambang mata nak pilih makan yang mana dulu ni..

  ReplyDelete
 5. Soft shell crab is love! Buffet is good and all tapi perut tak muat nak masuk semua

  ReplyDelete