Lirik Lagu Nasyid Sesungguhnya Raihan ft Alif Satar - Nadhie Wueen

Monday, 13 May 2019

Lirik Lagu Nasyid Sesungguhnya Raihan ft Alif Satar


Assalamualaikum & Hi Semua!

Lirik Lagu Nasyid Sebenarnya Raihan ft Alif Satar

"Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir"



Salam ramadhan! Alhamdulillah sudah lebih seminggu kita berpuasa. Harini sis nak kongsikan lirik lagu nasyid "Sebenarnya" nyanyian kumpulan Raihan suatu ketika dahulu, yang kini dinyanyikan semula dengan kolaborasi bersama Alif Satar. 

Sungguh syahdu apabila mendengar bait-bait lagunya. Membuatkan diri terasa insaf dan mengimbau memori zaman dahulu. Memori ketika sis dan adik-beradik membesar dengan nyanyian nasyid kumpulan Raihan. 




Lirik Lagu Nasyid Sebenarnya Raihan ft Alif Satar



Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau kukutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau kusiram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta takkan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Kucuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Kucuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau kukutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau kusiram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta takkan hadir
Namun rindu takakan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga kutahu
Syukurku hanyalah milik Mu



5 comments:

  1. walaupun ini lagu lama, tp bila di nyanyikan semula ft alif satar... terus hits semula...

    ReplyDelete
  2. Best sangat lagu ni. Akak baru dengar balik pagi tadi masa driving anta anak2 ke sekolah. Sambil bercerita yang lagu ni bring my memories back to my old school. Sbeab masa nak tunggu maghrib petang-petang or nak tunggu Isyak. Surau akan pasang lagu nasyid Raihan. Suara Alif Satar pun terbaik!

    ReplyDelete
  3. trending dah lagu ni video view pon cecah juta2,,, best lagu ni memang akak pun suka..

    ReplyDelete
  4. Lama tak dgr lagu raihan ni.. mengimbau kenangan dulu ni.. :D

    ReplyDelete
  5. Makin in love dengan lagu nasyid ni..moga lebih banyak lagu macam ni dinaikkan semula

    ReplyDelete