Idea Dekorasi Bilik Tidur Sempit dan Ruang Kecil Tetapi Nampak Mewah dan Selesa - Nadhie Wueen

Monday, 14 October 2019

Idea Dekorasi Bilik Tidur Sempit dan Ruang Kecil Tetapi Nampak Mewah dan Selesa


Assalamualaikum & Hi Semua!

Idea Dekorasi Bilik Tidur Sempit dan Ruang Kecil Tetapi Nampak Mewah
Credit Image : Ilham Media


Kebelakangan ni Nadhie memang terpikat sangat dengan bab-bab deko mendeko ni. Suka tengok kawasan yang sukar didekorasi, tetapi berjaya dideko dengan cantik sekali. Salah satunya ialah idea dekorasi bilik tidur yang sempit, tetapi nampak mewah dan selesa!

Ha, macam mana nak buat tu kan? Contohnya macam bilik tidur yang muat-muat satu katil sahaja. Possible ke nak cantikkan ia? Yes, semuanya possible! Jom tengok antara idea-idea dekorasi di bawah ini yang mungkin boleh memberi ilham pada anda kan!



Idea Dekorasi Bilik Tidur Sempit dan Ruang Kecil Tetapi Nampak Mewah dan Selesa








































Berdasarkan penelitian sis, kebanyakan ruangan yang sempit ini memerlukan perabot, aksesori, dan karpet yang cerah mahupun berwarna putih boleh menimbulkan aspek ruang yang luas. Padanan warna langsir dan langsir yang mencecah siling, serta tingkap yang luas menambahkan lagi efek keluasan yang lebih baik bagi bilik tidur seperti ini.

So, dah fikir macam mana korang nak dekorasi ruangan yang sempit seperti ini? Lebih-lebih lagi untuk menjadikan ia sebuah bilik tidur yang selesa dan tampak mewah. Semoga mendapat ilham. Dan semoga bermanfaat!


Thank you sudi baca. 

Credit Image : Ilham Media



8 comments:

  1. Cantiknya lah deko2... klu dpt buat mcm ni..sanggup tak keluar rumah.. hihi

    ReplyDelete
  2. walaupun ruang tu sempit tapi bila dah di deko, nampak cantik dan selesa sangat

    ReplyDelete
  3. Menariknya. Paling suka dengan tema warna gambar atas dan last sekali tu. kena je kombinasi warna tu

    ReplyDelete
  4. bilik yang sempit begini hanya sesuai untuk mereka yang masih bujang atau tinggal seorang..

    jika dihias menarik..rupanya jadi cantik

    ReplyDelete
  5. walaupun kecik tapi kalau dihias dgn betul, nampak cantik, kemas & selesa..

    ReplyDelete
  6. Ialah kebanyakkan idea bilik kecil ni kalau nak deco kena guna warna cerah semestinya putih paling sesuai macam gambar yang 1st tu nampak currlass gitteww..

    ReplyDelete
  7. Bilik saya tersangatlah kecil , rasanya stor lagi besar dari bilik saya but thanks to pinterest, saya decorate bilik saya accordingly, dapat lah area nak bergerak sikit.

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaa deco . Bilik saya besar pun tak sekemas dan cantik nie .

    ReplyDelete