Minyak Terpakai Boleh Dijual Semula?

 Assalamualaikum & Hi Semua!


credit image: healthline


Betul ke minyak terpakai boleh dijual semula? Jika betul bagaimana caranya? Ia inilah persoalan yang pernah terlintas dalam fikiran Nadhie suatu ketika dahulu. Rupanya minyak terpakai memang boleh dijual semula. Nadhie dah tahu lama dah pasal ni, tapi nak buat tu yang masih belum lagi. 

Btw, ada yang masih tak tahu lagi? Ha.. if dah tahu dan korang rasa tak nak membazir, boleh la dijual semula daripada di buang begitu sahaja. Sayang kan?



Minyak Terpakai Boleh Dijual Semula? 

credit image: Sharifah Yaacob


Okay Dekat Mana Nak Jual Minyak Terpakai?


Untuk pengetahuan anda, minyak terpakai boleh dijual di Alam Flora Recycling Center dekat Presint 9, Putrajaya. 

Harga yang diambil adalah RM1.20 per KG. Kira-kira 3 bottles of 5liters. Boleh beli minyak masak baru dah lepas ni. 

Let's go green & sayangi alam sekitar kita!


Bubye!



1 Comentarios

  1. Tahu tentang minyak terpakai ni bolehjual tapi itulah kat sini tak tau kat mana boleh jual minyak terpakai. Bagus kan boleh jual minyak terpakai dan kitar semula. Taklah jadi pencemaran

    ReplyDelete