DIY Sendiri Bunga Daripada Kain Dan Reben Pelbagai Bentuk Dan Jenis

Assalamualaikum & Hi!



Apa khabar semua? Sihat? Maaf jarang-jarang update blog. Tetapi akan cuba sebaiknya untuk di update selalu. Btw, hari ini saya ingin sekali lagi berkongsi tentang DIY. Kali ini adalah bagaimana cara kita DIY bunga daripada reben mahupun kain di rumah. Seronok juga bila benda-benda comel cantik cenggini boleh buat sendiri. Takdalah asik nak beli je.



Tetapi part yang tak seronoknya bila nak buat tu yang asik tak menjadi jer. Apapun, bak kata pepatah " usaha tangga kejayaan kan?" haha. So, never give up! Okay takmau berleter panjang lagi, jom tengok pelbagai jenis rupa dan cara untuk DIY sendiri bunga-bunga daripada reben dan kain. 






Tutorial & Cara DIY Sendiri Bunga Daripada Kain Dan Reben




































Okay dah tengok? Kreatif giler kan? Sampai yang guna garfu pun ada. Tsk. Macam-macam idea rupanya nak DIY ni. Apapun semoga perkongsian ini bermanfaat dan selamat mencuba! Bubye!


credit : Art And Craft Ideas


Comments

  1. menarik dan kreatif sangat nih

    ReplyDelete
  2. Boleh lah buat bunga telur lepas ni..

    ReplyDelete
  3. Tgn kalau berseni buat apa semua jadi. Tp kalau tgn keras mcm kak ana, rasa dh boleh byg bentuk bunga tu nanti. Hehe

    ReplyDelete
  4. haha gambar kedua tu, masa sekolah dulu pernah buat. kenangan la plak kan. :)

    ReplyDelete
  5. Ada yang CR pernah wat. Tapi xmnjdi sgt rupanya bila da siap.huhh

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Wrmbth

    Selamat pagi rabu Nadhie wueen

    Wah. kReatif sungguh. Teringat zaman maznee kanak kanak dulu

    Mak dan nenek selalu minta kami yang masih kecil

    Kalau makan gula gula jangan di buang plastiknya

    Mula mula tak tahu nak buat apa

    RUpa rupanya nak dibuat bunga macam dalam gamar diatas ni

    Ada sekali tu musim bunga dari stram

    Tak tahu la nadhie sempat merasa zaman tu

    Kalau kenduri kahwin sana sini mesti dapat bunga dari straw

    Kreatif dan cantik

    ReplyDelete
  7. Wah cantiknya....paling suka dengan yang pakai garfu tu...sebab tayah jahit menjahit..haha

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaa.. ni org2 kretip and rajin mesti suka. kasi CT sure hancus hehehe..

    ReplyDelete

Post a Comment