Facebook Page

Thursday, 6 July 2017

DIY Sendiri Kotak Hadiah Pelbagai Rupa Dan Jenis

Assalamualaikum & Hi!



Dah lama tak share pasal DIY! Tiba-tiba terjumpa pulak perkongsian DIY untuk buat Gift Box ni. Seriously comel giler and so inlove! :)  So, kalau ada yang teragak untuk beri hadiah pada someone, apa kata try buat sendiri dulu gift box ni? Bukan apa kan, pemberian tu lebih bermakna  kalau kita yang hasilkan semua. Pendek kata pemberian kita pada seseorang tu adalah dari 'air tangan' kita keseuluruhannya. Kan sweet gitu.  Cehh.  


Okay jom tengok pelbagai idea untuk menghasilkan gift box ini berserta step-stepnya sekali. Dah tengok, boleh try buat kowt-kowt menjadi kan.


DIY Gift Box Ideas & Step By Step


Warna -warni yg berhias indah & reka bentuk yang lain dari yang lain



kotak hadiah segi empat



Beg letak hadiah


Boleh letak coklat, homemade cookies & candies. Sweet je.



Explosion Box - Sesuai lah untuk hektiviti lamar melamar ni.



Sejenis luahan perasaan yang kreatif & kiut miut


Comel , cantik & Sweet je kan? Warna warni yang pasti mencuri hati. ahaks XD



Okay so camna? Kreatif dan cantik kan rupa pelbagai jenis kotak hadiah ni. Ada yang rasa boleh buat? Jom lah try sesama tengok apa hasilnya. Ahaks. Okay setakat ini sahaja ^^


Credit : Handicrafts

8 comments:

  1. Semua pun comel. Geram je kak ana tgk. Seronok kalau dpt hadiah comel mcm ni. Tp kalau kak ana yg buat, confirm tak jadi comel mcm ni. Hehe.

    ReplyDelete
  2. So sweet, comelnya! nak buat tapi malas. hehehe.

    ReplyDelete
  3. diy ni semua cantik-cantik.. tapi kena rajin bile nak buat.. hehehe :D

    http://www.syahirahvaliant.com/2017/07/giveaway-nurul-friends.html

    ReplyDelete
  4. comel giler. nak beli box2 cute macam ni kat luar harga kadang tak masuk akal. kalau tangan berseni tu, baik buat sendiri kan. jimat banyak. silap2 kita plak jual harga tak masuk akal. hihihi

    ReplyDelete
  5. cantiknya sis... jika ada masa nak juga cuba buat sendiri nti.. TQ for sharing...
    Salam Syawal buat sis & family..:)

    ReplyDelete
  6. Kena ada kerajinan yang tinggi nak buat DIY ni. =)

    ReplyDelete
  7. nadia suka yang dua atas tueee...cantik!!!

    ReplyDelete
  8. Siqah suka yang first. Nadhie buat nanti Siqah nak tengok hasilnya. Siqah surrender buat benda ni 😅😅

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...