Koleksi DIY Doiley Paper Atau Kertas Alas Kek (Paper Under Cake) - Nadhie Wueen

Tuesday, 3 July 2018

Koleksi DIY Doiley Paper Atau Kertas Alas Kek (Paper Under Cake)

Assalamualaikum & Hi!

Koleksi DIY Doiley Paper Atau Kertas Alas Kek (Paper Under Cake)


Pada pembuat kek, penggemar kek, pasti tahu apa itu doiley paper. Doiley paper dikenali jua sebagai kertas alas kek (Paper Under Cake) dan sesuai juga untuk dijadikan bahan membuat DIY (Do it yourself). So di sini saya ingin berkongsikan beberapa koleksi DIY yang diperbuat daripada Doiley Paper.

Manalah tahu boleh dijadikan idea kan untuk kita berdekorasi dan membuat sebarang hiasan? Apatah lagi koleksi -koleksi DIY ini kebanyakannya simple sahaja dan kelihatan mudah. Tetapi still cantik dan akan menampakkan sesuatu itu kelihatan ekslusif. 



DIY Paper Under Cake

































Ada macam-macam jenis dan banyak kan koleksi Doiley Paper? Tinggal kita je yang tak tahu. Kadang-kala simple sahaja design menggunakan kertas alas kek ni, tetapi cukup membuatkan sesuatu DIY itu kelihatan menarik dan nampak mewah. Tak rugi mencubanya. Yang penting ia cantik dan menambat hati. Bahan-bahan yang digunakan pun simple. 

Okay sekian sahaja dari saya. Bubye!





8 comments:

  1. Selamat pagi sis nadhie. Menarik tips kertas tisu ni

    ReplyDelete
  2. Mama singgah blog walking, apa khabar hari ni sis. Menarik idea DIY yang di berikan ni

    ReplyDelete
  3. Interesting.
    Kalau dah kreatif tu semua dibuat jadi cantik hehehe...

    ReplyDelete
  4. Selamat pagi Ibu ucapkan, kreatif, sampah pun boleh jadi berguna

    ReplyDelete
  5. kreatif n cantik2. ejulz follow sini. harap sudi follow blog ejulz jugak :)

    ReplyDelete
  6. Jemput join segmen ejulz jika belum join :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/saham-akhirat-insyaallah.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/8-jul-2018-majlis-tahlil-arwah.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/surat-cinta-daripada-allah-tentang-solat.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/sesi-blogwalking-julai-tamat-hati-senang.html

    ReplyDelete
  7. cantik..kreatif penciptanya..

    ReplyDelete