Lyrics: 忘了爱 Wang Le Ai - Ost Snow Angel Taiwanese Drama (Pinyin)


Assalamualaikum & Hi Semua!

 Lyrics: 忘了爱 Wang Le Ai - Ost Snow Angel Taiwanese Drama (Pinyin)


Pertama kali Nadhie kongsikan lirik dalam pinyin (abjad mandarin). Terus mengingatkan Nadhie masa belajar kelas mandarin sebelum ni. Lao Shi Nadhie suruh praktis dengan lagu yang menggunakan lirik pinyin. HEHE

Btw, dekat bawah ni Nadhie kongsikan lirik lagu Wang Le Ai yang merupakan lagu OST untuk taiwan drama Snow Angel. Nadhie layan drama ni dulu time sekolah-sekolah menengah. Dan sangat suka dengan jalan ceritanya. 

Kisah percintaan tiga segi antara dua beradik yang menyukai seorang gadis yang sama. Si gadis menyukai adiknya. Tapi, bila adiknya tiba-tiba hilang, si gadis akhirnya terima lamaran abang nya. Tak lama tu adiknya muncul sebagai orang yang berbeza, rupanya dia telah hilang ingatan. Ha.. lebih kurang gitu kowt jalan ceritanya. 

Tapi, Nadhie kesian gak lah dekat watak abang tu yang dah jadi suami pun tapi still bertepuk sebelah tangan dan sukar untuk mendapatkan cinta isterinya. 








 Lyrics: 忘了爱 Wang Le Ai - Ost Snow Angel Taiwanese Drama (Pinyin + Maksud)



jie dao wo pai huai
Ku terus melangkah
da liang qi lai
hingga malam
bing leng leng de hu xi feng
Angin tak menghapuskan
cui bu san
kabus dingin

kan zhe ni li kai
Ku lihat kau pergi
xin you dian luan
Hati Kecewa
gai re nao de shi hou ni
Dulu bahagia
que bu zai
Kini kau tiada

yi ge ren neng shuo chu
Tak terucap dengan
zenme yang de dui bai
Hanya kata-kata
kong fang jian zhi sheng wo de
Hanya kesunyian
wu nai
dan pasrah

hua xie le hua you kai
bunga layu bunga mekar
,ni que bu zai hui lai
Namun kau tak kembali
jing jing de shi zhe wang le ai
Diam-diam kucuba lupakanmu

deng zhe ni xing lai
Ku tunggu kau terjaga
tian you xia an
Langit dah gelap
zhan zai zhe yi zhi wei le
Ku masih menunggu
ni hui lai
Kau kembali

yi ge ren neng shuo chu
Tak terucap dengan
zenme yang de dui bai
Hanya kata-kata
kong fang jian zhi sheng wo de
Hanya kesunyian
wu nai
dan pasrah

hua xie le hua you kai
bunga layu bunga mekar
,ni que bu zai hui lai
Namun kau tak kembali
jing jing de shi zhe wang le ai
Diam-diam kucuba lupakanmu

yi ge ren neng shuo chu
Tak terucap dengan
zenme yang de dui bai
Hanya kata-kata
kong fang jian zhi sheng wo de
Hanya kesunyian
hua xie le hua you kai
bunga layu bunga mekar
,ni que bu zai hui lai
Namun kau tak kembali
jing jing de shi zhe wang le ai
Diam-diam kucuba lupakanmu





Btw , Nadhie tak translate sendiri lirik ni. Just refer dekat youtube fnp90. Ada yang tepat dan ada yang tak. Apapun layankan sahajalah! Okay, sekian sahaja dari Nadhie. Bubye!


2 Comentarios

  1. Jarang2 eh org share lirik chinese song haha. Nnt ain dgaq dkt youtube lagu ni. Masa bljaq mandarin dulu pun pernah menyanyi satu lagu ni tpi lupa dah tajuk lagu dia

    ReplyDelete